Poezijos festivalis „TARP“ Klaipėdoje rodys „ZEBRA“ filmus

Kitą savaitę uostamiestyje suksis juostos, atkeliavusios iš Berlyne kas dveji metai vykstančio vieno reikšmingiausių poetinio kino festivalio „ZEBRA“.

Nemokamos festivalio filmų peržiūros vyks Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro (KKKC) Parodų rūmuose.

Galimybę pamatyti dalį „ZEBRA“ programos lietuviams suteikia Goethe‘s institutas Lietuvoje ir audiovizualinės poezijos festivalis „TARP“, jau septinti metai iš eilės sujungiantis poeziją, kiną, muziką ir dailę.

Visame pasaulyje žinomas poezijos filmų festivalis „ZEBRA“ šiemet gavo 870 filmų iš 63 pasaulio šalių. Iš jų atrinkta 171 juosta bus rodoma festivalyje, o 30 nominuotos konkurse.

Vienas „ZEBRA“ iniciatorių ir rengėjų Thomas Wohlfahrtas prisiminė, jog festivalio idėja kilo iš suvokimo, kad poezijai knygų neužtenka. „Kai kam poezija yra daugiau nei žodžiai ant popieriaus lapo. Todėl į knygų puslapius įkvėpimo nebesutalpinantys poetai jau senokai ieškojo naujų formų. Poezijos filmai yra tokie pat seni, kaip ir kino filmai. Pradėti kurti prieš beveik 100 metų, šiandien poezijos filmai populiarūs visame pasaulyje“, – teigė T.Wohlfahrtas.

Nors festivalio „ZEBRA“ filmai bus rodomi trijų didžiųjų Lietuvos miestų ekranuose, ypatingas dėmesys skiriamas būtent uostamiesčiui. Jo žiūrovai turės unikalią galimybę išvysti specialiai Klaipėdos kraštui atrinktą filmų programą simbolišku pavadinimu „Namai“. Ją sudarys Klaipėdoje ne sykį viešėjęs ir ją pamėgęs pats T.Wohlfahrtas.

Festivalio „TARP“ iniciatoriai į peržiūrą kviečia ne tik poetus ir menininkus. Tikimasi sutraukti jaunų, kūrybingų žmonių, kurie domisi tarpdisciplininiais menais, ir visų, kurie plečia akiratį bei ieško naujų inspiracijų.

 Klaipėdoje festivalio kino ekranas švies spalio 25 d. 18–20 val. KKKC Parodų rūmuose (Didžioji Vandens g. 2). Įėjimas – nemokamai.

Tarpdisciplininės poezijos festivalis „TARP“, šiais metais vyksiantis spalio 24–28 d. Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje, pakvies į renginius, kuriuose įvairius poezijos projektus pristatys poetai, muzikantai ir performeriai iš Lietuvos, Norvegijos, Islandijos, Liuksemburgo, Čekijos ir kitur.


Šiame straipsnyje: Tarpfestivaliszebrakinaspoezija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių