Poetė iš Lietuvos pajūrio Vilniuje pristatys naują eilėraščių knygą

Pajūryje gyvenanti ir kurianti poetė Daiva Molytė-Lukauskienė antradienį vilniečiams kolegoms ir poezijos gerbėjams pristatys savo ketvirtąją knygą.

Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla vasarį išleido klaipėdietės ir neringiškės poetės ir dailininkės Daivos Molytės-Lukauskienės (g. 1967) naują eilėraščių rinkinį „Baltojo kiro giesmynai”. Knyga jau pabuvojo šių metų Vilniaus knygų mugėje, o balandžio 3 d. 17.30 val. bus pristatyta sostinės Rašytojų klube (K.Sirvydo g. 6).

„Baltojo kiro giesmynai” – ketvirtoji pačios poetės iliustruota jos eilėraščių knyga (dizainą kūrė Romas Orantas).  Tai knyga, kurioje, papildydami vieni kitus, susipina autorės eilėraščiai ir jos sukurti piešiniai. Poetinių tekstų mintys atskleidžiamos vizualiai. Iliustracijas ji kūrė 2011-ųjų rudenį, reziduodama Vokietijoje, Luko menininkų namuose, Arenshope.

„Knygos moto suradau senųjų žvejų kaimuose, prie Baltijos jūros, Kuršių nerijoje ir Arenshope”,  – pasakojo poetė.

Pajūrio gamta, išlikimas, bendrystė, meilė, susitikimai ir išsiskyrimai palieka neišdildomas žymes jos kūrybinėje erdvėje – eilėraščiuose ir  piešiniuose. Į pasaulį žvelgdama tarsi iš paribio, nuo kranto D.Molytė-lukauskienė įdėmiai analizuoja sąlyčio ir skirties taškus kosmopolitinėje, šiuolaikiškoje erdvėje, žinias semdama iš praeities, senųjų tradicijų ir įprasmindama savo kūriniuose: „aš esu šiame krante / o krantas yra manyje / manyje yra krantas o / krante esu aš / aš  esu  krantas“.

Pamaryje įsikūrusi poetė ir dailininkė Daiva Molytė-Lukauskienė (g. 1967) išleido ir pati iliustravo keturis poezijos rinkinius: „Natiurmortas su gudobelės šaka“ (2002), „Baltas kvadratas juodame fone“ (2006) ir „Persodintos gėlės“ (2007) ir “Baltojo kiro giesmynai” (2012). Už pirmąjį autorei paskirta Z.Gėlės premija, jis pelnė apdovanojimą knygos meno konkurse „Vilnius – 2002“. Dabar Daiva – Lietuvos rašytojų sąjungos narė, jos eilėraščiai versti į lenkų, rusų, baltarusių, vokiečių kalbas.

D.Molytės-Lukauskienės „Baltojo kiro giesmynų” sutiktuvėse Vilniuje, be autorės, dar dalyvaus literatūrologė dr. Dalia Kuizinienė, muzikuos Julija Rušinskytė (dainuojamoji poezija) ir Marija Kalvaitytė (fortepijonas).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ačiū

Ačiū portretas
Ačiū,Sraige, už gražius žodžius.

Ačiū

Ačiū portretas
Ačiū,Sraige, už gražius žodžius.

Ačiū

Ačiū portretas
Ačiū,Sraige, už gražius žodžius.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių