Poetė E.Karnauskaitė Klaipėdoje pristatys savo naują knygą

Ketvirtadienį uostamiestyje rengiamos palangiškės poetės Elenos Karnauskaitės naujos esė knygos „Ievos laiškai iš Galudienių miesto“ sutiktuvės.

E.Karnauskaitė – poetė ir pedagogė, kilusi iš Kretingos rajono. Baigusi vidurinę mokyklą, studijavo lietuvių ir prancūzų kalbas Vilniaus universitete. Studijų metais jaunoji poetė dalyvavo universiteto literatų būrelio veikloje, kuriam tada vadovavo poetas Marcelijus Martinaitis. 1987 m. baigusi universitetą dirbo mokytoja Jokūbavo pagrindinėje mokykloje. Nuo 1989 m. poetė gyvena Palangoje.

E.Karnauskaitė yra išleidusi penkias eilėraščių knygas: „Briedė jūroj“ (1990), „Tiltas iš pelenų“ (2000), „Iš smilčių“ (2004), „Pasaulio krašte“ (2008), „Ahrenshoopo sąsiuvinis“ (2009). Nuo 2001-ųjų – Lietuvos rašytojų sąjungos narė. 2005-ųjų „Poezijos pavasario“ nominantė, už kūrybą pelniusi Kauno miesto televizijos ir savaitraščio „Nemunas“ skaitytojų prizus. 2012 m. apdovanota I.Simonaitytės literatūrine premija.

„Ievos laiškai iš Galudienių miesto“ – šeštoji E.Karnauskaitės knyga. Šiuosyk – ne poezijos, o esė rinkinys, parašytas šmaikščiu ir lengvu stiliumi. Knygą sudaro pagrindinės veikėjos Ievos papasakotos istorijos, patirtos keliaujant po pasaulį – tiek tolimą, tiek artimą. Knygos pasakotoja Ieva, bendraudama su žmonėmis, lankydamasi kultūriniuose renginiuose, tiek į kitus, tiek į save pačią žvelgia kritišku, kartais ironišku žvilgsniu. Anot poeto ir kritiko R.Stankevičiaus, „autorei pavyksta apie save, o tiksliau – apie mus visus (šiuolaikinius lietuvius) pasakyti labai daug plika akimi nepastebimų, tačiau esminių dalykų. Puslapiuose kategoriškai apsispręsta atsisakyti bet kokios pozos, bet kokio madingo snobiško požiūrio ar kalbėjimo „dėl akių“. Su E.Karnauskaitės poetine kūryba, ypač su rinkiniu „Pasaulio krašte” šią knygą labiausiai susietų kelionės motyvas.

E.Karnauskaitės esė knygos „Ievos laiškai iš Galudienių miesto“ pristatymas – gruodžio 13 d. 17 val. Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešosios bibliotekos Gerlacho palėpėje. Dalyvaus autorė, kritikas Marijus Šidlauskas, redaktorė-moderatorė Gitana Gugevičiūtė, skaitytoja Indrė Globienė, skaitovė Akvilė Eglinskaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių