Plenerą Klaipėdos skulptūrų parke pradės akvarelių paroda

Lietuvos dailės muziejus šeštadienį kviečia į dailininkų Renatės Lūšis (Klaipėda), Irinos Novokreščionovos ir Ake’s Franzeno (Karlskrona, Švedija) akvarelių parodos pristatymą ir tarptautinio akvarelės plenero atidarymo vakarą Prano Domšaičio galerijoje Klaipėdoje.

Uostamiestyje artimiausias 10 dienų vyks 38-asis tarptautinis akvarelės pleneras, kurį tradiciškai organizuoja klaipėdietė dailininkė R.Lūšis. Plenero tema – „Klaipėdos skulptūrų parko pasakojimai“ pradėta gvildenti pernai, bus tęsiama šiemet ir kitąmet. Laukiama, kad į plenerą šiandien susirinks 18 dailininkų iš Lietuvos, Vokietijos, Švedijos ir Suomijos. Tapytojų  R.Lūšis, I.Novokreščionovos ir A.Franzeno akvarelių parodos pristatymas ir plenero atidarymo vakaras P.Domšaičio galerijoje yra vienas iš šiemečio plenero renginių.

R.Lūšis gimė 1942 m. Klaipėdoje, mokėsi Riazanės (Rusija) aukštesniojoje meno mokykloje, studijavo dailės pedagogiką Vilniaus dailės akademijoje. Parodose dalyvauja nuo 1968 m. Žymi akvarelės meistrė parodoje pristatys amžininkų portretus, kurių daugiau kaip per 50 kūrybinės veiklos metų sukurta visa galerija. Menininkų, mokytojų, gydytojų ir dailininkės draugų didelių formatų portretai išsiskiria formų aiškumu ir spalvų šėlsmu.

I.Novokreščionova gimė 1962 m. Klaipėdoje, studijavo Sankt Peterburgo I.Repino valstybiniame dailės institute, nuo 1987 m. dalyvauja parodose. Dabar gyvena ir kuria Karlskronoje (Švedija). Dailininkė nuolat grįžta į Lietuvos ir gimtojo miesto kūrybinį gyvenimą. Pagrindinės jos kūrybos temos – gėlės, jūra, miestas. Jau keletą metų menininkė aktyviai dalyvauja parodose Švedijoje, Lietuvoje, Latvijoje ir tarptautiniuose akvarelės pleneruose bei bienalėse.  Parodoje Klaipėdoje ji pristatys sodraus ir šilto kolorito darbus (nuotraukoje – akvarelė „Draugystė“).

A.Franzenas gimė 1952 m., gyvena Karlskronoje, dirbo meno terapijos srityje, nuo 1983 m. – įvairiose Švedijos švietimo įstaigose. Kuria akvarelės, akrilo, grafikos, forografijos srityse. „Aš manipuliuoju vaizdais“, – teigė autorius.

Plenero dalyvių R.Lūšis, I.Novokreščionovos ir A.Franzeno paroda – nebe pirmas kūrybinio dailininkų bendradarbiavimo pavyzdys.

Vernisažas ir plenero atidarymo vakaras – liepos 21 d. 16 val. P.Domšaičio galerijoje (Liepų g. 33). Paroda veiks iki rugpjūčio 31 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių