P.Kaupelis: „D dydžio apvalumų nešiotojos blondinės - pasenęs reikalas“

Trečiadienį per LNK startuoja nauja publicistinė laida „Faktų tyrimo biuras“ („FTB“), kurią ves visiškai naujas televizijose veidas - buvęs laidos „Kakadu“ reporteris Paulius Kaupelis. 

- Žurnalistai retai tampa laidų vedėjais, juos nukonkuruoja blondinės su D dydžio privalumais.

- Manau, kad D dydžio apvalumų nešiotojos blondinės - ekranuose jau pasenęs reikalas. Juolab, kokia blondinė galėtų vesti rimtą publicistinę laidą. Manau, jog žiūrovai pastaruoju metu tampa reiklesni. Tuo tik galima pasidžiaugti. Todėl jiems reikia paprastai suprantamo vedėjo, kuris ekrane ne vaidintų vedėją, ne maskatuotų apvalumais, neerzintų žiūrovo savo įmantria iškalba ir vaidyba, o suprantamai pristatytų temą. O jei dar ir truputį simpatiškas, manau, tai viskas ko reikia.   

- Kodėl pasirinkai studijuoti žurnalistiką?

- Apie žurnalistiką pradėjau galvot tuomet, kai 6 klasėj mokytojai liepė atsakyti į klausimą kuo būsi užaugęs. Nei verslininko, nei politiko, nei lakūno ar kokio vadybininko specialybės manęs nedomino, tačiau norėjosi kažko išskirtinio. Be to, visada labiau mėgau pasakoti apie kitus. Taigi, pirma mintis - žurnalistika. Tiesa, pirmais metais neįstojau, ir pasirinkau transporto inžineriją, bet tos specialybės nepamilau. Kai tik pasitaikė proga, vėl stojau į žurnalistiką. Niekada nepasidaviau ir nenuleidau rankų, karjerą dariau žingsnelis po žingsnelio judėdamas į priekį.

- Kaip pradėjai savo karjerą?

- Žurnalisto karjerą pradėjau 16-kos radijo stotyje gimtajame Panevėžyje. Vietoj to, kad tuščiai stumdyčiau laišką, po pamokų eidavau į radiją. Tais laikais radijo didžėjais norėjo būti visi paaugliai. Plepėjau eteryje 8 metus, kol supratau, kad radijuje, kaip žurnalistas, aukštesnio karjeros laiptelio nepasieksiu. Norėjosi kažko daugiau. Televizija man atrodė neišsemiami vandenys. Taip ir yra. Man labai patinka čia dirbti.

- Ar dirbai ir ne žurnalistinių darbų?

- Teko dirbti ir vienoje reklamos kompanijoje projektų vadovu. Atsimenu, buvai atsakingas už žinomo realybės šou „Kelias į žvaigždes“ atributiką - jos sukūrimą, gamybą ir realizavimą. Studijuodamas dirbau ir radijuje, ir reklamos agentūroje, kad pragyvenčiau ir būčiau nepriklausomas nuo tėvų.

- Ilgai dirbai „Kakadu“. Ar būna nepatogių klausimų pašnekovams? Koks buvo drąsiausias?

- Kaip madinga sakyti, nebūna nepatogių klausimų, o būna nepatogių atsakymų. Koks konkrečiai klausimas buvo drąsiausias, sunku pasakyti, nes dirbant „Kakadu“, viskas būna be tabu.

- Kuriais savo tyrimais didžiuojiesi?

- Manau, jog iki šiol didžiausią atgarsį sukėlęs tyrimas - Seimo autoūkio garažai. Išgirdome, kad Seimo garažuose veikia pramogų kompleksas. Bandėme ten patekti su Gražuliu, su Veselka, tačiau buvome neįleisti.  Šis tyrimas galbūt buvo sukėlęs įdomiausias. Baigėsi tuo, kad Seimas buvo priverstas padaryti autoūkyje atvirų durų dieną, sukviesti žurnalistus ir parodyti tą garsiąją pirtelę.

- Kai kurie žurnalistai turi išankstinę nuomonę, kad visa valdžia - vagys?

- Negaliu kategoriškai kaltinti valdžios apskritai. Tačiau skaudu, kai mūsų šalyje atsiranda tokių politikų, kurie įsivaizduoja, jog būnant valdžioje galima mulkinti piliečius ir krautis sau milijonus. Manau, kad tokių yra. Ir ne vienas. Todėl šioje naujoje laidoje „Faktų tyrimų biuras“ bus tikrai ką parodyti.

- Kokios buvo didžiausios visų laikų Lietuvos aferos?

- Leo Lt - didžiausia beprecedentė afera. Kai įsigilini, supranti, kad vogti galima taip akivaizdžiai. Ir ne šimtais, o milijonais.

- Laidoje „Kakadu“ bėgi paskui Navaitį, klausdamas, ko jis išmoko iš „Mikės Pūkuotuko nuotykių“, kuriuos įsigijo už kanceliarines išlaidas . Nepatinka Mikė Pūkuotukas? Ar Navaitis?

- Patinka abu. Ir Gediminas Navaitis ir Mikė Pūkuotukas. Man jie panašūs: Mikė labai kūrybingas personažas, gražias ir protingas eiles moka deklamuoti. O ponas Navaitis - kūrybingai leidžia kanceliarines lėšas ir moka protingai tylėti, kai užduodami paprasti klausimai. Kita vertus, už tokius švaistymus Seimo nariai pradėti bausti, ir tai žurnalistų nuopelnas.

- Yra kokia nors knyga, padariusi tau įtaką?

- Danielio Golemano knyga - Emocinis intelektas. Skaičiau ir jaučiau, kaip gerėju (juokiasi). Gyvenime galima daugiau pasiekti ne su pykčiu, rėkimu, agresija, o ramiai nusiteikus ir mąstant logiškai. Tas pats galioja ir santykiuose su pašnekovai. Geriau, kai jie nejaučia žurnalisto agresijos.

- Kai nesi žurnalistas, ką mėgsti veikti?

- Žaisti  futbolą. Kas savaitę ištisus metus „Sportimoje“ su draugais žaidžiame futbolą ir stengiuosi nepraleisti nė vieno žaidimo. Futbolas man - sporto šaka Nr.1, šventas reikalas.  Tai - rimtas žaidimas, kuriame reikia ne tik grumtis, bet ir galvoti. Dar labai mėgstu gaminti. Mano geriausias patiekalas - tikri itališki makaronai, kuriuos gaminti išmokau iš tikrų italų. Turiu savo paslapčių, o kokių - nenoriu išduoti. Geri makaronai nėra tik verdantis vanduo, makaronai iš pakelio ir pomidoras. Tai - ilgas procesas. Gal kada nors parodysiu.

Nauja LNK laida „FTB“ - trečiadieniais 21 val. per LNK.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių