„Pixar“ sujungė visų laikų geriausias pasakas į vieną

Studijos „Pixar“ režisieriai Markas Andrews ir Brenda Chapman į savo naujausią animacinį filmą „Karališka drąsa“ (orig. „Brave“, 2012) sudėjo visą savo meilę Hanso Kristiano Anderseno ir brolių Grimų pasakoms.

Kaip matyti iš filmo treilerių, „Pixar“ studija eilinį kartą ruošia aukščiausios kokybės animacijos užtaisą. Stulbinamai gražūs vaizdai, puikus grafinis apipavidalinimas, neįtikėtinai ryškūs ir spalvingi personažai siunčia žinią, jog „Karališka drąsa“ animacinio filmo lygį kelia dar laipteliu aukščiau.

„Šimtmečius menančias Škotijos legendas perpynėme su geriausių pasaulio pasakų motyvais“, - filmą pristato režisierius M. Andrews. Jo kolegė B. Chapman užsimena, jog princesė Merida – tipiška taisyklių laužytoja, priversianti patikėti, jog toli gražu ne kiekviena princesė rymo bokšte, laukdama princo ant balto žirgo. „Visus žavi ugninės Meridos garbanos, tačiau patikėkite – ugnis liepsnoja ir šios merginos širdyje“, - meiliai apie savo kūrinį atsiliepė režisierė.

Pagrindinė animacinio filmo „Karališka drąsa“ herojė – temperamentinga rusvaplaukė princesė – pakeri vos pamačius ugnines merginos garbanas. Plaukų grožiu su princese Merida galėtų varžytis nebent tik „Disney Animation Studios“ auklėtinė, princesė Auksaplaukė, 2010-aisiais kerėjusi žiūrovus savo kasą panaudodama kaip kovos įrankį filme „Ilgo plauko istorija“.

Princesė Merida – kietakaktė lankininkė, Škotijos karaliaus Fergiuso ir karalienės Elinor dukra. Užsispyrusi ir drąsi mergina svajoja savarankiškai tvarkyti gyvenimą, užaugusi nori tapti lankininke ir net neketina tekėti. Ketindama sulaužyti tūkstantmečius menančias karalystės tradicijas mergina meta iššūkį galingiausiems karalystės klanams ir jų vadovams – lordąms Mak Grifinui, Dingvolui ir Makintošui. Neatsakingas karalaitės poelgis karalystėje gali iššaukti pilietinį karą, ir nežinodama, ko griebtis rusvaplaukė keliauja pas raganą, tikėdamasi rasti pagalbos. Deja, pastaroji atsisako padėti ir pasiunčia princesei baisų prakeiksmą.

Štai dabar Meridai nelieka nieko kito, kaip tik pasikliauti savo pačios jėgomis. Bandydama nugalėti jai mestą prakeiksmą ir karalystei grąžinti ramią kasdienybę, princesė leidžiasi į kelionę, kurioje susiduria su tamsiausia magija, blogio jėgomis, gamtos stichijomis ir pačiu baisiausiu žvėrimi Škotijos lygumose.

Lietuviškai įgarsinti rusvaplaukės princesės Meridos nuotykiai Lietuvos kino ekranus pasieks rugpjūčio 10 dieną.


Šiame straipsnyje: kultūrafilmaskinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių