„Pixar“ režisieriai kuria ir vaidybinius filmus

Išradingumu,  naujovėmis ir animaciniais filmais garsėjančios studijos „Pixar“ režisieriai vienas po kito išbando jėgas vaidybiniuose filmuose.

Bradas Birdas, sukūręs animacinius filmus „La troškinys“, „Nerealieji“, „Plieninis milžinas“, savo režisūriniam debiutui vaidybiniame filme pasirinko filmą „Neįmanoma misija. Šmėklos protokolas“, kuris skynė pripažinimo laurus visame pasaulyje –filmą gyrė žiūrovai ir kino kritikai. 145 milijonus JAV dolerių kainavęs filmas itin sėkmingai startavęs jau pirmąją rodymo savaitę, visame pasaulyje surinko daugiau kaip 637 milijonus JAV dolerių ir, regis, net neketina sustoti.

B.Birdo kolega, dukart Oskaro laureatas, animatorius Andrew Stantonas, pagarsėjęs animaciniais filmais „WALL-E. Šiukšlių princo istorija“ bei „Žuviukas Nemo“, ėmėsi Edgaro Rice Burroughso romano „Marso princesė“ (orig. „A Princess of Mars“) ekranizacijos ir jau netrukus pasaulio kino mėgėjams pristatys nuotykių ir veiksmo filmą „Džonas Karteris“, kurio biudžetas siekia net 250 milijonų JAV dolerių.

Tikimasi, jog A. Stantono debiutas vaidybiniame kine savo sėkme nenusileis jo kolegos režisuotai ketvirtajai „Neįmanomai misijai“. Kai kurie kino kritikai puse lūpų užsimena, jog vienu pagrindinių filmo sėkmės raktų taps stilistinis filmo panašumas į legendinius „Žvaigždžių karus“.

Filmo režisierius A. Stantonas, paklaustas apie būsimo filmo sėkmę nebuvo linkęs atvirauti apie žiūrovų simpatijas. Paklaustas apie kino pramonėje sklindantį gandą, jog rašo scenarijų filmo tęsiniui, režisierius apdovanojo žurnalistus slapukiška šypsena, sakydamas, jog viskas paaiškės jau netrukus.

Beveik 80 metų bandomas ekranizuoti E. R. Burroughso romanas pagaliau įgavo pavidalą ir kino ekranus pasieks praėjus šimtmečiui po pirmosios marsietiškosios knygos išleidimo. Dėl galimybės ekranizuoti istoriją grūmėsi Robertas Rodriguezas ir Džonas Favreau, tačiau laimingąjį bilietą ištraukė A. Stantonas.

Nuotykių ir veiksmo filmo „Džonas Karteris“ istorija vystosi per porą planetų nuo Žemės nutolusiame Marse, kur į nelaisvę patenka pilietinio karo veteranas Džonas Karteris (akt. Taylor Kitsch). Bandydamas išgelbėti savo kailį vyras įsivelia į konfliktą ir turi gelbėti ne tik save, bet ir Heliumo princesę Dėją Toris (akt. Lynn Collins), o Marsą apsaugoti nuo piktavalių įsibrovėlių.

Įspūdinga kova dėl Marso kino ekranus Lietuvoje ir pasaulyje pasieks jau kovo 9 dieną.


Šiame straipsnyje: kultūrafilmaskinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių