Pirmoji knyga apie Kauno mafiją – „Tikroji Daktarų istorija“

Lietuvoje išleista pirmoji nepriklausomo autoriaus knyga apie eilę metų šalį šiurpinusį Daktarų klaną bei kitus Kauno nusikaltėlių susivienijimus.

Net septynerius metus knygą rašusio žinomo žurnalisto Dailiaus Dargio teigimu, šia knyga siekta objektyviai atspindėti visą Kauno nusikaltėlių nueitą kelią nuo pat jo pradžios iki šių dienų.

„Tai tikra istorija, atspindinti vienų pavojingiausių Lietuvos ar net Rytų Europos nusikaltėlių gyvenimus. Daugiau nei septynerius metus rinkti faktai, yra gerokai daugiau nei kraupūs. Ši knyga – ne apie žmones, o nusikaltėlius, jų gyvenimo kelią, principus ir dažniausiai, deja, liūdną to kelio pabaigą“,- sako knygos autorius.

Dailiaus Dargio teigimu, parašyti knygą apie skandalingą Daktarų klaną bei kitus nusikaltėlių susivienijimus paskatino knygos herojų nusikaltimų mąstai bei legendomis apaugusios istorijos apie juos, o tai, kad knyga išties yra vertinga, patvirtina netikėti herojų veiksmai.

„Jau dabar siekiama uždrausti prekybą vienintele mafijos kronika. H. Daktaro advokatas jau kreipėsi į teismą, siekdamas užkirsti kelią šios knygos platinimui. Tad nelieka jokios abejonės, kad ši kronika jiems gali būti labai nenaudinga“, - sako autorius.

„Tikroji Daktarų istorija“ yra parengta remiantis įvairiais garsiausių šalies teisėsaugos pareigūnų pasakojimais, interviu su pačiais knygos herojais bei kitais informacijos šaltiniais, pageidavusiais likti neįvardytais ar saugomais valstybės, taip pat teisėsaugos pareigūnų vykdytų tyrimų metu gauta operatyvine informacija bei nepriklausomais tyrimais.
 
„Nusikaltėlių aplinkos žmonių tiesiog paniškai bijo daugelis, tad informacijos rinkimas buvo pats tikriausias iššūkis. Tuo tarpu nemažą dalį itin įdomios informacijos pavyko gauti tiesiai iš paties Henriko Daktaro Lukiškių vienutėje parašytų laiškų“, - sako knygos autorius.

Anot autoriaus, knygos skaitytojui bus atskleistos pačios įdomiausios detalės net apie pirmuosius Daktarų nusikaltimus, jų sulaikymus, o taip pat daug įdomių aplinkybių apie kitus Kauno nusikaltėlių susivienijimus.

„Tai tikra mafijos kronika, laužanti bet kokius gandus ar legendas, kad Lietuvoje jos nebuvo ar ji buvo silpna. Joje atspindima viskas kas buvo tikrovėje, kasdienybėje, šalia mūsų – kraujas, kančios, žiaurumas bei nusikaltėlių gyvenimo filosofija“,- sako autorius.

Knygos autorius Dailius Dargis nuo 1995 metų rengia straipsnius Lietuvos žiniasklaidos priemonėms, kriminalinėmis temomis. Didžiąją laiko dalį jis rašė įvairias publikacijas apie Kauno nusikaltėlių susivienijimus bei organizacijas, apžvelgė skandalingiausias pastarojo meto kruvinas istorijas.

„Tikroji daktarų istorija“ yra išleista 5000 tiražu. Jos leidybą organizavo UAB „Balsas LT“  leidiniai.

Knygos autorius yra vienintelis Lietuvos žurnalistas, kuris 2006 m. H. Daktaro buvo paduotas į teismą dėl neva pažeistos garbės ir orumo.


Šiame straipsnyje: daktaraiHenytė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių