Pirmą kartą Lietuvoje pastatyta R. Everetto pjesė

Klaipėdos dramos teatras kviečia į premjerą. Savaitgalį Žvejų rūmuose žiūrovų lauks Richardo Everetto psichologinė drama „Demonai“.

Britų dramaturgas, režisierius ir aktorius R. Everettas Lietuvos publikai mažai pažįstamas. Jo pjesės Lietuvoje nė karto nestatytos. Psichologinė drama „Demonai“, parašyta 2009-aisiais, pirmoji išversta į lietuvių kalbą.

„Pati pjesė labai subtili, labai britiška, ji sugeba laviruoti pakankamai skaudžiomis temomis. Kalbama apie labai skaudžius dalykus, bet labai subtiliai, labai elegantiškai ir be jokio didelio kraujų taškymosi“, – sako Klaipėdos dramos teatro literatūrinės dalies vedėjas Gintaras Grajauskas.

Dramos „Demonai“ herojė Hana avarijoje netenka sūnaus. Moteris krenta į gilią depresiją, ją graužia neapykanta, byra santykiai su vyru. Psichoanalitikui patarus ji susitinka su bausmę atliekančiu vairuotoju, kaltu dėl jos vaiko žūties.

„Psichoanalitikas parodo, kad tas pragaras yra ne kituose, o mumyse pačiuose. Ir kol mes nesugebam nugalėti tos neapykantos, apkaltos pervesti į pasigailėjimą, į atleidimą, tol mus kaip vėžys ėda tie demonai. Kai mes nuo to išsilaisviname, mes tampam iš tikrųjų laisvi. Tai pagrindinė mūsų mintis, pagrindinė mūsų žinia žiūrovams“, – teigia režisierius Gytis Padegimas.

Režisierius spektaklį pastatė su dviem aktorių kartomis – jaunaisiais ir vyresnės kartos. Jis sako, kad tai bus du skirtingi spektakliai. „Demonų“ premjera Žvejų rūmuose – ketvirtadienį ir šeštadienį.


Šiame straipsnyje: R. Everettpjesėkūryba

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių