Pianistas K.Uinskas Krokuvoje atliks R.Šumano koncertą

Pianistas Kasparas Uinskas tęsia savo intensyvų koncertinį sezoną ir lapkričio 18, 19 bei 20 dienomis pasirodys Krokuvos filharmonijoje su vienu geriausių Lenkijos orkestrų – Krokuvos filharmonijos simfoniniu orkestru, diriguojamu maestro Pavel Przytocki.

Visas tris dienas iš eilės pianistas atliks Roberto Šumano koncertą a-moll Op. 64. Šis kompozitoriaus koncertas – tai vienintelis užbaigtas jo kūrinys fortepijonui ir orkestrui. “Tai begalo gražus, romantinis kūrinys, prasidedantis fortepijono akordų kaskadomis, taip nuo pat pradžių įtraukdamas klausytoją į intensyvų pianisto ir orkestro dialogą. Šiais metais švenčiamos R. Šumano 200-osios gimimo metinės, tad specialiai šiai progai kartu su orkestru išrinkome šį nuostabų kompozitoriaus koncertą.” - sako K. Uinskas.

Vos prieš keletą savaičių pasirodęs Lietuvos publikai,  po koncertų Lenkijoje, K. Uinskas tęs savo turą su soliniais bei kamerinės muzikos koncertais D. Britanijoje, Ispanijoje, Lietuvoje ir kitose šalyse.

Pianistas K. Uinskas pradėjo tarptautinę karjerą 2008/2009 m., debiutuodamas garsiausiose pasaulio salėse Niujorko Carnegie Hall, Vašingtono J.F. Kennedy Center Millennium Stage, Londono Wigmore Hall, Berlyno filharmonijoje bei eilėje kitų salių. Pasak leidinio “New York Concert Review”: „Kasparas Uinskas turi viską, kas būdinga didžiam pianistui ir muzikui...”

Krokuvos filharmonijos simfoninis orkestras – tai pirmas orkestras, suburtas Lenkijoje po II-ojo pasaulinio karo ir akompanavęs pasaulinio garso atlikėjams: Yehudi Menuhinui, Arturui Rubinšteinui, Sviatoslavui Richteriui, Mstislavui Rostropovičiui, A. Benedetti Michelangeli ir vos prieš dvi savaites kartu pasirodžiusiam šių metų Tarptautinio F. Šopeno pianistų konkurso Varšuvoje antrosios premijos laimėtojui pianistui Ingolfui Wunderiui (gerai pažįstamam ir Lietuvos klausytojams).

Orkestrui vadovauja dirigentas Pavel Przytocki – vienas geriausių šių dienų dirigentų Lenkijoje, nuolat pasirodantis su žymiais orkestrais: Budapešto simfoniniu orkestru, Vestfaleno Naujosios filharmonijos orkestru, Galicijos simfoniniu orkestru, Varšuvos filharmonijos orkestru, Bilkento filharmonijos orkestru ir eile kitų orkestrų. 1958 m. gimęs dirigentas, Krokuvos filharmonijos orkestrui diriguoja nuo 2009 m. bei yra Varšuvos Nacionalinio Operos teatro dirigentas.

“Šį rytą turėjome pirmą repeticiją, iš karto pajutau ryšį su šiuo orkestru ir dirigentu. Tai tikri savo srities profesionalai, tad su dideliu nekantrumu laukiu ateinančių koncertų.” - įspūdžiais dalijosi K. Uinskas.


Šiame straipsnyje: Kasparas Uinskas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių