Penktąjį kartą bus išrinkta žaviausia Lietuvos moteris

Penktadienio vakarą Prienų kultūros ir laisvalaikio centre vyks konkursas „Lietuvos ponia 2012“, kuriame bus tituluota gražiausia ir žaviausia šalies moteris. Šiųmetis renginys neeilinis, šventės organizatoriai mini pirmąjį jubiliejų – gražiausia „Lietuvos ponia“ bus renkama jau penktą kartą.

Titulo siekia keturių vaikų mama

Renginio vadovė Kristina Šermukšnytė atskleidė, kad šiemet dėl žaviausios Lietuvos ponios titulo varžysis 12 dalyvių iš Jonavos, Piliuonos, Raseinių, Prienų ir Kauno.

„Konkurse galėjo dalyvauti ne visos norinčios, nes vyko išankstinė dalyvių atranka“, – teigė K.Šermukšnytė.

Komisija iškėlė kelis pagrindinius kriterijus, kuriuos turėjo atitikti konkurso dalyvės: moters išsilavinimas, jos amžius (ne jaunesnė nei 26 metų), vaikų skaičius ir talentai.

„Džiaugiamės, kad šiemet sulaukėme gerokai daugiau dalyvių anketų nei pernai“, – sakė K.Šermukšnytė.

Renginio vadovė pasakojo, kad konkurse šįmet dalyvaus itin margo profesijų spektro atstovės, nuo muzikos grupės vadybininkės iki gydytojos ginekologės.

„Turime tautodailininkę, anglų kalbos mokytoją, informatikos mokytoją, verslininkę“, – vardijo organizatorė.

Vyriausiai šio konkurso dalyvei 46-eri, tačiau tai nesutrukdė jai dalyvauti konkurse.

Renginio vadovė neslėpė pasididžiavimo konkurso dalyvėmis, nes dauguma jo dalyvių yra daugiavaikės mamos.

„Dvi konkurso dalyvės turi po keturis vaikus, dar dvi dalyvės augina po tris vaikus“, – moterimis žavėjosi K.Šermukšnytė.

Renginio vadovė patvirtino, kad konkurse nedalyvaus nė viena visuomenėje gerai žinoma moteris.

„Moterims norime įrodyti, kad nebūtina prieš tai žibėti televizijos laidose ir žurnalų viršeliuose, kad jos jaustųsi žavios“, – sakė vadovė.

Turės įveikti penkias užduotis

Konkurso organizatoriai pabrėžia, kad jo esmė – ne parodyti moters išorinį grožį, bet atskleisti jos žavesį.

Konkurso dalyvės visą mėnesį repetavo, ruošėsi šiai šventei, kad tiek savo artimiesiems, tiek susirinkusiai publikai galėtų atskleisti visus savo talentus, žinias, visą žavesį.

Renginio vadovė K.Šermukšnytė atskleidė, kad dalyvių laukia penkios įvairios užduotys.

Pirma rungtis bus dalyvių prisistatymas. Joms teks atsakyti į klausimą, kurio jos iš anksto nežinos. „Tai tarsi jų erudicijos patikrinimas“, – teigė K.Šermukšnytė.

Kita užduotis skirta moterų elegancijai ir seksualumui pabrėžti. „Moterys, vilkėdamos korsetais, apsigobusios kailiais, šoks elegantišką šokį pagal gerai žinomą prancūzišką melodiją“, – atskleidė vadovė.

Svarbiausia rungtis – talentai.

„Mūsų dalyvės gros pianinu, dainuos. Viena dalyvė šoks su savo vaikais. Kita – pristatys savo meno kūrinį, kuris Europoje yra vienintelis, unikalus“, – pasakojo K.Šermukšnytė.

Finalinis konkurso akordas – bendras visų dalyvių šokis, po kurio kiekvienai konkursantei su profesionalu teks sušokti valsą.

Renginio vadovė tikino, kad tai išskirtinis renginys, kuris nuo visų kitų grožio konkursų skiriasi.

„Tai teatralizuotas renginys. Visi konkursai, kurie iki šiol vyko, turėjo temą. Šių metų tema “Esu aš moteris„. Todėl pirmą kartą mes atsisakėme renginio vedėjo vyro, o buvo pakviesta žinoma aktorė Nijolė Narmontaitė. Be to, mūsų dalyvės nevaikšto, kaip priimta per grožio konkursus, bet šoka“, – aiškino vadovė.

Rinks vienuolikos narių komisija

Žaviausią Lietuvos moterį išrinks komisija, kurią sudarys vienuolika narių. Renginio organizatoriai iš anksto niekada neskelbia, kas bus žiuri narys, intrigą saugo iki renginio pradžios.

„Visada į komisiją kviečiame tokius žmones, kurie dalyves galėtų vertinti visapusiškai. Bus klasikinio, estradinio dainavimo atstovų, menotyrininkas, aktorius, šokėjas“, – pasakojo K.Šermukšnytė.

Komisija kiekvieną dalyvę vertins pagal dešimtbalę sistemą. Už kiekvieną pasirodymą jie skirs balus, kurie vėliau bus susumuoti. Jeigu dvi dalyvės surinks vienodą balų skaičių, komisijos pirmininko žodis bus lemiamas.

Komisija tituluos ne tik „Lietuvos ponią“, bet bus išrinkta „Vice ponia“, „ Ponia elegancija, “Talentų ponia„, “Foto ponia„ ir “Ponia publika".

Pastarųjų dviejų nominacijų nugalėtojas išrinks ne komisija. Renginio žiūrovai išrinks savo numylėtinę, o konkurso fotografai paskelbs, kam atiteks „Foto ponios“ titulas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

fėja

fėja portretas
Barbių renginukas. Na, moterys visą gyvenimą išlieka širdyje mažomis mergaitėmis, tegu pažaidžia jei nori, bet šiaip tokie renginiai niekiniai.

h

h portretas
Žinom mes tuos jūsų rinkimus ir tas jūsų „žaviausias“. Bus išrinkta kokia nors strošna Žiobienė ar jos dvasios sesuo Stankūnaitė.

Edis

Edis  portretas
Jei tai teikia džiaugsmo pačioms moterims , kodėl turėtų prieštarauti vyrai.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių