Penktadalis britų galvoja, kad Afrikoje nelyja

Pusė britų tvirtino, kad Prancūzijoje beveik nesninga, o aštuntadalis sakė, kad atogrąžų miškai – Grenlandijoje, praneša telegraph.co.uk.

Sunshine.co.uk beveik 2000 žmonių apklausa parodė ir daugybę kitų Britanijos gyventojų žinių spragų.

Daugiau nei 70 proc. respondentų neteisingai atsakė, jog Sacharos dykumoje visada karšta – iš tiesų naktimis temperatūra gali būti labai žema. 17 proc. teigė, jog Kanarų salose nėra vulkanų.

Paprašyti pasakyti, kas yra „masonas“, dešimtadalis teigė, kad tai „laikas, kada paukščiai migruoja į pietus žiemoti“, o 68 proc. galvoja, kad Britanijoje niekada nebuvo tornado.

„Kai pamatėme, kiek daug žmonės nežino apie Didžiąją Britaniją, norėjome pažiūrėti, kiek jie žino apie kitas pasaulio šalis,“ – sakė vienas iš sunshine.co.uk įkūrėjų Chrisas Brownas.

Dar balandį atlikta apklausa atskleidė, kad daugiau nei pusė britų galvojo, jog Timbuktu yra įsivaizduojama vieta, o dešimtadalis galvojo, kad Kazachstanas apskritai neegzistuoja.

Daugiau nei trečdalis tvirtino, kad Atlantidoje galima praleisti šaunias atostogas. Po tokių apklausos rezultatų, Ch. Brownas ragino žmones „šiek tiek pasidomėti“ prieš išdrįstant vykti į užsienį.


Šiame straipsnyje: Afrikalietus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių