P.Domšaičio galerijoje – grafikės „Kasdienybės valandos“

Prano Domšaičio galerijoje Klaipėdoje trečiadienį lankytojus pakvies klaipėdietės grafikės Laimos Gedvilaitės-Sakalauskienės grafikos darbų paroda „Kasdienybės valandos“.

Parodoje bus eksponuojami darbai, sukurti per kelis pastaruosius dešimtmečius – estampai, atlikti oforto, akvatintos, mecotintos, monotipijos ir mišriomis technikomis, taip pat savarankiški ir parengiamieji piešiniai.

Lietuvos dailininkų sąjungos narė (1972) L.Gedvilaitė-Sakalauskienė mokėsi Vilniaus M.K.Čiurlionio vidurinėje meno mokykloje, 1968–1874 m. studijavo grafiką Vilniaus dailės akademijoje. Klaipėdoje gyvena ir parodose, pleneruose, kūrybinėse projektuose dalyvauja nuo 1974 m. Svarbiausios kūrybos sritys – estampai, ekslibrisai, piešiniai.

„Apie nuolatinį gamtos ir žmogaus būsenų kitimą, jų sąsajas dailininkė kalba subtiliai, be patoso, su gilia vidine ekspresija, meistriškai panaudodama grafikos technikų ir priemonių raiškos įvairovę.  Dažnas darbuose kelionės motyvas ne tik byloja apie pomėgį keliauti – prie jūros, Lietuvoje ar į tolimas šalis –  tai labiau kelionės į save refleksija. Kaligrafiški tekstų intarpai praplečia ir papildo vaizdų prasmes. Per detales, užuominas dailininkė kuria savąjį vaizdų pasaulį, kuriame skleidžiasi žmogaus gyvenimo istorija“, – kalbėjo dailėtyrininkė Kristina Jokubavičienė  apie L.Gedvilaitės-Sakalauskienės kūrybą.

Per vernisažą parodos autorė pristatys savo kūrinius, aptars grafikos technikas, kuriomis jie atlikti, atidarymo svečiams kongrevo technika atspaus nedidelį suvenyrą.

Parodos atidarymas – sausio 16 d. 17.30 val.

Nuotraukoje – L.Gedvilaitės-Sakalauskienės oforto „Už lango lyja“ (1990) fragmentas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių