Pažintis su švedų daile – Klaipėdoje

Uostamiesčio „Kultūrpolio“ projektas „Meno tvermės dėsnis“ vieši Švedijos Eskilstunos šiuolaikinio meno centre, o jo kuruojami menininkai atvežė parodą į Klaipėdą.

Joje savo kūrinius pateiks Maria Hallberg, Ingela Svensson, Martena Carlsson ir Erikas Larsa Wahlbergas, kuris, be eksponuojamų didžiulių objektų Klaipėdos meno kiemo dirbtuvėse, su E.Balsio menų gimnazijos mokiniais kurs įsivaizduojamo miesto maketą.

Parodą „Skirtumai - mūsų laikmečio refleksijos“ pristatysiantis jos kuratorius Eskilstunos šiuolaikinio meno centro direktorius Kennethas Astromas jai parinko pagrindinėms meno sritims, kuriomis domisi švedų kūrėjai, atstovaujančius menininkus ir jų darbus - videomeną ir fotografiją, tapybą, grafiką ir grafitus, objektus ir instaliacijas. Jų autoriai - viduriniosios kartos atstovai.

„Puiki proga pasverti skirtingomis technikomis ir skirtingose meno sferose kuriančių švedų menininkų kūrinius ir palyginti juos su menu, gimstančiu Lietuvoje. Kurie dvasingesni, gilesni, profesionalesni, labiau intriguoja? Jie ar mes?..“ - kvietė diskusijai parodos organizatorius Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro direktorius menotyrininkas Ignas Kazakevičius.

Šiuolaikinės švedų dailės parodos atidarymas - penktadienį 18 val. Klaipėdos dailės parodų rūmuose (Aukštoji g. 1).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių