„Pavasario gaidos“ festivalis septintąsyk apkeliaus Klaipėdos rajoną

Balandžio 13 – gegužės 23 dienomis po Klaipėdos rajoną keliaus Gargžduose organizuojamas VII muzikos festivalis „Pavasario gaida“.

Jau tradiciniu, labai laukiamu ir kasmet vis stiprėjančiu festivaliu džiaugėsi jo sumanytoja ir organizatorė Šarūnė Petruškevičienė. Festivalio vadovės giliu įsitikinimu, šiemetės „Pavasario gaidos“ programa, kurioje – 14 koncertų, įtiks ir reikliausiems muzikos gerbėjams.

Festivalį Dovilų etninės kultūros ir Gargždų kultūros centruose pradės koncertas, dedikuotas S.Šimkaus 125-osioms gimimo metinėms. Jame dalyvaus Valstybinis Vilniaus kvartetas ir dainininkas Liudas Mikalauskas (nuotraukoje), atliksiantys lietuvių kompozitorių vokalinę ir instrumentinę muziką. Endriejavo bibliotekoje ir Gargždų kultūros centre skambės aktorės Birutės Mar, gitaristo Mariaus Zablecko ir birbynininko Egidijaus Ališausko poezijos ir muzikos meditacija „Tylos sodai“. Balandžio 20-ąją Gargžduose vyks pianisto Jurgio Karnavičiaus rečitalis. Ten pat ir Veiviržėnuose koncertą „Džentelmenų duetas“ surengs smuikininkas Vilhelmas Čepinskis ir gitaristas Sergejus Krinicinas. Gargždų Šv. Mykolo Arkangelo bažnyčioje vargonuos tarptautinio M.K.Čiurlionio vargonininkų konkurso laureatė Jurgita Kazakevičiūtė ir dainuos Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro solistė Irena Zelenkauskaitė. Festivalio programoje numatytas ir „Jaunųjų talentų paradas“, kuriame pasirodys Vilniaus Balio Dvariono muzikos mokyklos auklėtiniai bei Gargždų muzikos mokyklos tarptautinių ir respublikinių konkursų laureatai. Agluonėnų etnografinėje sodyboje koncertuos instrumentinė grupė „Subtilu-Z“. Gargždų kultūros centre vyks džiazo muzikos vakaras, kuriame muzikuos Artūro Noviko džiazo mokyklos jaunimo vokalinė grupė „Jazz Island“ ir džiazo grupė iš Prancūzijos „Zazou’Ira“. Laukiams svečių iš Suomijos – festivalyje dainuos choras „Opera chorus Turku – Pori“. Iš Vokietijos atvyks įžymusis violončelininkas Davidas Geringas, o iš Japonijos – baleto soliste Emi Hariyama, kurie atliks šokio ir instrumentinės muzikos kompoziciją „Bach plius“. Festivalį Gargžduose užbaigs Lietuvos nacionalinio simfoninio orkestro ir solistės Astos Krikščiūnaitės koncertas, kurį diriguos Robertas Šervenikas.

Nuostabu, kad daug festivalio koncertų – nemokami, o į kitus bilietai – tik po 10 ir 5 litus. Be to, renginys turi ir kitą kilnią misiją. „Festivalio metu, kaip kasmet, visus kviesime pagal išgales paremti sunkiomis ligomis sergančius vaikus iš Klaipėdos rajono“, – priminė Š.Petruškevičienė.

„Pavasario gaidos“ mecenatas – Klaipėdos rajono savivaldybė, festivalio partneris – Lietuvos nacionalinė filharmonija. Dar jis turi visą būrį rėmėjų ir draugų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių