Pavasarį dvasią stiprins dainomis ir ties muzikinius tiltus

Kovo mėnesio Klaipėdos koncertų salės repertuaras pristato septynias koncertines programas, kuriose įtaigiu muzikavimu klaipėdiečius džiugins mūsų šalies ir užsienio atlikėjai.

Anot Klaipėdos koncertų salės direktoriaus pavaduotojos Loretos Narvilaitės, dalis programų skiriamos reikšmingoms progoms ir sukaktims, kita dalis vykdo kultūrinės edukacijos misiją. Poetiški daugumos koncertų pavadinimai nuteikia maloniems įspūdžiams ir geroms emocijoms.

Rodys filmą apie V.Noreiką

Koncertas visai šeimai „Kaip Šarka ir Pelėdžiukas dūdų klausė“ kovo 3-iąją paskutinį kartą sukvietė jaunuosius klausytojus ir jų tėvelius į smagią pažintinę valandėlę. Jaunoji publika bendravo su Klaipėdos brass kvintetu ir aktoriumi – lėlininku Linu Zube. Pastarasis papasakojo linksmą istoriją apie tai, kaip du paukšteliai, apsigyvenę Koncertų salės užkulisiuose, pateko į scenos prižiūrėtojo rankas. Čia ir užsimezgė jų pokalbis. Smalsusis Šarkiukas uždavinėjo klausimus, o protingasis Pelėdžiukas teikė išmintingus atsakymus.

Sugrįžtanti videoklubo tradicija kovo 5-ąją pristatys naujo lietuviško filmo premjerą. Tai bus muzika ir prisiminimais perpintas pasakojimas apie operos metrą Virgilijų Noreiką, neseniai apdovanotą Nacionaline premija. Įspūdingas balsas atnešė jam šlovę ir tarptautinį pripažinimą, lėmusį įspūdžiais ir patirtimis pripildytą gyvenimą. Filme „Veidas už balso – Virgilijus Kęstutis Noreika“ atskleista charizmatiška V.Noreikos asmenybė, nueitas kelias, koncertinė, pedagoginė veikla.

Įsiūbuos sūpuokles iki pat dangaus

Styginių kvarteto „ArtVio“ kūrybinės veiklos 10-mečiui skirto koncerto „Sūpuoklės ant žvaigždėto dangaus skliauto“ programa atspindės kolektyvo kredo – stilistinę atliekamos muzikos įvairovę.

Kovo 7-ąją joje skambės tiek klasika, tiek šiuolaikinių užsienio bei lietuvių autorių kūryba. Jaunatviško entuziazmo, drąsių kūrybinių sumanymų nestokojantis kvartetas pasirodys ir su pianiste Indre Baikštyte. O su kanklininke Aiste Bružaite „ArtVio“ atliks V.Germanavičiaus kūrinio „Sūpuoklės ant žvaigždėto dangaus skliauto“ premjerą.

Džiaugsminga proga pabūti kartu

Nepriklausomybės atkūrimo dienai skirtas koncertas „Lietuva, kylanti iš naujo“ suteiks džiaugsmingą progą pabūti kartu. Jis vyks „Švyturio“ arenoje.

Tarsi viena didelė muzikuojanti šeima jos scenoje pasirodys profesionalių muzikų, aktorių bei moksleivių kolektyvas. Koncertuos Klaipėdos kamerinis orkestras (meno vadovas Mindaugas Bačkus), Klaipėdos choras „Aukuras“ (meno vadovas ir dirigentas Alfonsas Vildžiūnas). Su klaipėdiečiais muzikuos Neda Malūnavičiūtė (vokalas, fleita), Olegas Ditkovskis, Saulius Bareikis (vokalas, gitara), Andrius Kulikauskas (klavišiniai, akordeonas). Pasirodys ir jaunoji teatralų karta – savitu balsu miesto kultūrinėje erdvėje vis dažniau prabylantys Klaipėdos jaunimo teatro aktoriai (vadovai Valentinas Masalskis ir Nijolė Sinkevičiūtė). Simboliška, jog koncerte dalyvaus Nepriklausomoje Lietuvoje gimusios Klaipėdos Vydūno vidurinės mokyklos moksleivės (mokytoja Ingrida Bertulienė). Taip šventinėje programoje visai šeimai, susijungs skirtingos atlikėjų kartos. Skambės geriausi Klaipėdos koncertų salės edukacinių projektų numeriai, žinomiausios aktorių dainos, lietuvių autorių kūriniai. Tai skatins pajusti tautos vienybę, muzikoje pasisemti stiprybės ir įkvėpimo, mano šį koncertą organizuojančios Klaipėdos koncertų salės kolektyvas.

Prancūziškos impresijos ir garsų peizažai

Viktorija Zabrodaitė (fleita) ir Šviesė Čepliauskaitė (fortepijonas) kovo 14-ąją Klaipėdos koncertų salėje atliks programą „Prancūziškos impresijos“. Joje išsilies lyrika ir emocionalumas, kerės harmonijos spalvos ir melodijų svaigulys. Subtilūs vaizdų niuansai jaudins ir skleis švelnaus prancūziškos muzikos aromato dvelksmą.

Kartu su smuikininke Rusne Mataityte kovo 21-ąją publika gėrėsis skambančiais „Garsų peizažais“. Ši puiki atlikėja žavi idealia intonacija ir frazuotės elegancija. Lyg srauni, greitai tekanti upė bėga Rusnės dienos, skirtos koncertinei ir pedagoginei veiklai, šeimai ir dailei. Įvairialypiais talentais apdovanotai menininkei koncerte talkins kolega M.Bačkus.

Sujungs trijų šalių atlikėjus ir penkių šalių autorius

Kovo 26-osios vakarą Klaipėdos koncertų salės scenoje bus nutiestas „Muzikinis tiltas“, kuris sujungs trijų šalių atlikėjus ir net penkių šalių autorius, atstovaujančius skirtingoms epochoms ir stiliams.

Kartu su Klaipėdos kameriniu orkestru pasirodys įžymūs solistai: smuikininkas Andres Mustonen (Estija), altininkas Zvi Carmeli (Izraelis) ir orkestro meno vadovas, violončelininkas M.Bačkus. Vakaro programa bus itin koncertiška: joje derės techniškai sudėtingi kūriniai, atskleisiantys profesionalų meistrystę, ir jausmingos bei atraktyvios muzikos opusai.

Atliks G.B.Pergolesi „Stabat Mater“

Kerinčio grožio kompozicija „Stabat Mater“ yra geriausiai žinomas italų baroko atstovo G.B.Pergolesi bažnytinis kūrinys. Jis buvo sukurtas XVIII a. pradžioje Neapolyje ir skambėdavo Didžiojo Penktadienio meditacijų metu.

Klaipėdos koncertų salėje ji bus atlikta kovo 28-ąją, Didijį ketvirtadienį. „Stabat Mater“ atlikimui susibūrusi lietuvių menininkų grupė teigia kurianti naują sakralinio teatro žanrą, kuriame vizualioji išraiška dera su sakraline muzika.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių