Paslaptinga ežero pabaisa atsirado ir Anglijoje

Legenda apie Lokneso pabaisą gerokai prisidėjo prie Škotijos turizmo sektoriaus plėtros. Dabar atėjo laikas savo pabaisą susirasti ir Ežerų kraštui Anglijoje, rašo šalies dienraštis „The Daily Mail“.

Per pastaruosius ketverius metus sulaukta jau septynių liudijimų apie tai, kad Vindermero ežere gyvena milžiniška kuprota pabaisa. Tačiau šiais metais kalbos apie gyvį ėmė sklisti ypač sparčiai, pabaisa jau gavo vardą – Kuprotoji Nesė.

Prieš metus vietos televizijos operatorius minėtame ežere pastebėjo maždaug 20 metrų ilgio objektą. Tačiau skeptikai teigia, kad tai greičiausiai buvo valties šešėlis. Neseniai vietos viešbučio savininkas Tomas Nobletas papasakojo, jog maudydamasis pats asmeniškai susidūrė su pabaisa.

„Iš pradžių pajutau, kad prie mano kojos prisilietė tarsi milžiniška žuvis. O vėliau buvau išsviestas iš vandens per kokį metrą. Nežinau, kas tai buvo“, – pasakojo vyras.

Vindermero ežeras yra 17 kilometrų ilgio ir 67 metrų gylio. Šiuo metu entuziastai tiria ežerą ir hidrolokatoriais ieško Kuprotosios Nesės. Tačiau bent jau iki šiol paieškos buvo bevaisės. Vis dėlto paieškoms vadovaujantis Dinas Meinardas tiki sėkme: „Per praėjusius metus pabaisą čia matė daugiau kartų nei Loknese, todėl turime galimybių ją surasti“, – sakė ieškotojas.

Beje, kalbos apie Kuprotąją Nesę jau duoda rezultatų: į šias vietoves plūsta turistai.


Šiame straipsnyje: Lokneso pabaisa

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių