Paskutinė šį sezoną – R. Banionio spektaklio premjera

Sezoną baigiantis Kauno dramos teatras pristato premjerą – R. Banionio režisuotą spektaklį „Priežastys ir pasekmės“.

Režisierius pastebi, kad politikų gyvenimas toks pats – ar XVIII amžiuje, ar mūsų dienomis.

Vidurdienį praeiviai Laisvės alėjoje gurkšnojo anglišką arbatėlę, o Kauno dramos teatro balkone pasirodė ir pati XVIII amžiuje Angliją valdžiusi karalienė Ana su svita.

Tuo metu scenoje – su meilės aistromis susipynusios politinės intrigos. Čia premjero kėdę galima gauti už puikų šokį, o Anglijos užsienio politika keičiasi dėl netyčia ant karalienės suknelės išpiltos stiklinės vandens. Visa tai – spektaklyje pagal vieno garsiausių XIX amžiaus prancūzų dramaturgo Eugene‘o Scribe‘o pjesę „Stiklinė vandens arba Priežastys ir pasekmės“.

„Tai yra komedija ne dėl to, kad norisi žvengti ar juoktis, o dėl to, kad žmonės, kurie priiminėja sprendimus už mus visus, yra labai juokingi. Mes iš jų pasišaipome tai virtuvėje, tai čia, scenoje. Man atrodo, paralelės labai akivaizdžios. Mes nedarome nieko, tačiau pačioje pjesėje politikų gyvenimas prieš du šimtus metų buvo turbūt toks pats, kaip ir šiandien“, – kalbėjo režisierius Raimundas Banionis.

Po ilgos pertraukos teatro scenoje – vėl puošnūs istoriniai kostiumai, kuriuos sukūrė dailininkė Daiva Petrulytė. Karalienę Aną vaidinanti aktorė juokauja – vien dėl dailių suknelių vaidmuo nuostabus.  

„Visi personažai ganėtinai žmogiški ir suprantami, jie tik suformuoti labai jau taip kitaip, jie tokie „tortiniai“. Bet jie visi su savo jausmais, su savo paprasta logika. Nemanau, kad jie turėtų būti labai tolimi“, – dėstė aktorė Gabrielė Aničiatė.

Gegužės 27 dieną įvyksianti „Priežasčių ir pasekmių“ premjera – paskutinė Kauno dramos teatre šį sezoną. Per jį teatras pastatė septynias premjeras, o rudenį rengiasi po ilgo remonto atidaryti didžiąją teatro sceną.  


Šiame straipsnyje: R.Banioniskultūrakūryba

NAUJAUSI KOMENTARAI

samoninga

samoninga portretas
kino nuotrauka idejote?

žiurkelistams

žiurkelistams portretas
tėvas D. BANIONIS TIKRAI PUIKUS AKTORIUS, bet čia turėtu būti sūnaus nuotrauka.

Pagaliau

Pagaliau portretas
baigs remontus. Net nesitiki.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių