Paskutinę rudens dieną Vilniuje lietus sužydės šokiu

Lapkričio 30 d.,penktadienį, nuo 12 val. Lietuvos vaikų ir jaunimo centre (Konstitucijos pr. 25, Vilnius) vyks devintasis jaunimo šiuolaikinių šokių festivalis „Lietaus žydėjimas“. Šiais metais festivalyje dalyvaus per pusę tūkstančio 12–20 m. šokėjų iš Vilniaus, Nemenčinės, Kauno, Šiaulių, Švenčionių, Alytaus, Panevėžio, Vilkaviškio, Tauragės, Šilutės, Šilalės ir Rygos. Skirtingų kategorijų šokio kompozicijų konkursai tęsis visą dieną. Vakare planuojamas finalinis apdovanojimų renginys.

Pasak festivalio sumanytojos, LVJC renginių ir projektų organizatorės Vilmos Smaliukienės, „Lietaus žydėjimas“ jau tapo švente, kuriai šokėjai ruošiasi ne vieną mėnesį. Kūrybingi ir meistriški jų pasirodymai suteikia žiūrovams galimybę vienoje scenoje išvysti daugybę šokio stilių ir išsirinkti tą, kurį ateityje galbūt norėtų išbandyti patys, taip pat dovanoja spalvų ir optimizmo, pagyvinančio pilką ir lietingą rudenį.

Festivalio dalyviai varžysis šiuolaikinio šokio, gatvės ir šou šokio kategorijose. Dalyvių pasirodymus vertins šiuolaikinio šokio kolektyvų „Gama“ ir „Gelmė“ vadovė Agnė Rickevičienė, aktorė, šokėja ir choreografė Agnė Ramanauskaitė, šokio laboratorijos „Lab“ vadovė Veronika Brasaitė, šokių grupės „InvisibleSoul“ nariai Eugenie Quiet (Jevgenijus Tichonovas) ir B-Bloke (Jevgenijus Kirjanovas), gatvės šokių studijos „Ant“ įkūrėjas ir treneris, TV3 projekto „Tu gali šokti“ teisėjas Dainius Žebrauskas – Skruzdėliukas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių