Paskelbti 2009-ųjų „Operos Švyturiai“

Naujųjų metų vakarą Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre bus įteikti „Operos Švyturiai”. Šie apdovanojimai ryškiausiems besibaigiančių metų operos ir baleto artistams teatro rėmėjų skiriami jau aštuntąjį kartą.

„Operos švyturių“ teikimas - graži teatro tradicija, gyvuojanti aštuntus metus. Džiugu, kad nepaisant sunkmečio, nors kiek pakitusi, tačiau išsaugota. O šiemet netgi pritrūkome tradicinių, tad  įsteigta speciali teatro nominacija - Metų operos solistui už profesionaliai atliktus antraplanius vaidmenis, skirta Arūnui Malikėnui. Didėjantis nominantų būrys - tai įrodymas, kad turime puikių pastatymų ir solistų, džiuginančių mūsų žiūrovus“, -  sakė Gintautas Kėvišas, Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro generalinis direktorius.

Visi laureatai bus pagerbti ir apdovanoti tradicinėmis „Operos Švyturių“ statulėlėmis Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre naujamečio spektaklio „Traviata“ pertraukos metu. „Operos švyturiams“, kaip ir kasmet, įteikiamos ir piniginės premijos.

Paskutinį metų vakarą „Operos švyturiai“ ir piniginiai prizai bus įteikti 5 nominantams: „Metų operos solistei“, „Metų operos solistui“, „Metų baleto solistei“, „Metų baleto solistui“ bei teatro įstegtos specialios nominacijos „Geriausias operos antraplanių vaidmenų solistas“  laureatui.

2009 metais „Operos Švyturiais“ tapo:

„Metų operos solistė“: Ieva Prudnikovaitė - už ypatingai ryškų debiutą Karmen vaidmeniu operoje „Karmen“;

„Metų operos solistas“: Vytautas Juozapaitis - už Žermono („Traviata“) ir Arnoldo („Lietuviai“) vaidmenis;

„Metų baleto solistė“: Anastasija Čumakova - už Silfidės („Silfidė“), Auroros („Miegančioji gražuolė“), Džuljetos („Romeo ir Džuljeta“), Žizel („Žizel“) ir Nikijos („Bajaderė“) vaidmenis

„Metų baleto solistas“: Romas Ceizaris - už Zygfrydo („Gulbių ežeras“), Dezyrė („Miegančioji gražuolė“) ir Soloro („Bajaderė“) vaidmenis;

„Geriausias operos antraplanių vaidmenų solistas“: Arūnas Malikėnas - už profesionaliai atliekamus antraplanius vaidmenis (Dulcamara („Meilės eleksyras“), Dankairas („Karmen“) ir kt.)



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių