Pasirodė antras D. Kajoko romanas

Poetas, eseistas, vertėjas Donaldas Kajokas išleido antrąjį romaną „Ežeras ir kiti jį lydintys asmenys".

Poezijos pavasario laureatas, už poezijos rinktinę „Meditacijos„ ir esė knygą „Dykinėjimai“ nacionaline kultūros ir meno premija apdovanotas Donaldas Kajokas pirmąjį romaną „Kazašas" išleido prieš penkerius metus.

Skaičiusieji naują knygą „Ežeras ir jį lydintys asmenys" pastebi – šis romanas, kaip ir debiutinis, daugiasluoksnis. Autorius, praneša LRT Televizijos Naujienų tarnyba, su tuo sutinka – sako, idėjų laukas panašus.

„Jei pirmam romane buvo klausiama, jau pačius pavadinimu „Kasažas„ – kas aš? Tai šitame romane eina turbūt tokia pagrindinė idėja labiau „kas mes?“, nors iš tiesų sakyčiau abi šitos mintys ir kas aš ir kas mes, jos yra tokios serijinės, jos persipina", – sako D. Kajokas.

Giriama vaizdinga romano kalba: Donaldas Kajokas sako, atskleisti lietuvių kalbos grožį, jos galimybes buvo vienas iš jo tikslų. Pasak autoriaus, šiuolaikiniai žmonės per daug skuba, tad trisdešimtmetį knygos veikėją programuotoją Gabrielių Aušautą, kaip ir kitus, jis nukėlė į seną dvarą prie ežero, atskyrė nuo socialinių problemų, čia nėra ir modernaus pasaulio pėdsakų.

„Yra dviejų rūšių tinginystė: rytietiška, kai nuo ryto iki vakaro geri arbatą išsidrėbęs, ir vakarietiška, kai nuo ryto iki vakaro lakstai, lakstai ir pasižiūri, kad tu nieko nepadarei per dieną. Tokios tinginystės, man atrodo, tos skubra tikrai atsieja žmones nuo daugelio prasminių, egzistencinių klausimų", – sako D. Kajokas.

Naują D. Kajoko romaną Metų knygos rinkimuose komisija pasiūlė knygų suaugusiems kategorijai.


Šiame straipsnyje: Donaldas Kajokasromanas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių