Pasaulio rekordas: į UAZ-469 tilpo 32 žmonės

UAZ–469 padėjo pasiekti lengvojo automobilio talpumo pasaulio rekordą. Į visureigį vienu metu sugebėjo tilpti 32 žmonės, kurie kartu su vairuotoju svėrė 1900 kg, o tai tolygu Afrikos dramblio svoriui.

Kad naujasis pasaulio rekordas būtų užregistruotas, automobilis su visu „bagažu“ dar turėjo įveikti ir 10 metrų atstumą, rašo auto.vesti.ru.

Rekordą ketvirtadienį įregistravo Tarptautinė rekordų ir pasiekimų agentūra, o šio įvykio nuotraukos ir vaizdo medžiaga bus nusiųsti „Gineso rekordų knygos“ rengėjams.

Rekordo įgyvendinime ir nustatyme dalyvavo Maskvos Valstybinės Michailo Nikolajevičiaus Rumencevo cirko ir estrados menų mokyklos studentai ir dėstytojai.

Uljanovsko automobilių gamyklos spaudos tarnyba nurodo, kad ankstesnis lengvojo automobilio talpos rekordas priklausė sedanui „Kia Spectra“, kuriame tilpto 23 žmonės.

UAZ–469, rusų dar vadinamas „Козлик“ ir „Бобик“, o Lietuvoje „viliuku“ – tai kompaktiškas keturiais ratais varomas visureigis iš Uljanovsko automobilių gamyklos.

Šis automobilis pradėtas gaminti 1972 m., o neseniai jo gamyba vėl atnaujinta. Maksimalus greitis – 100 km/val. UAZ–469 skirtas važiuoti penkiems asmenims, turi didelę bagažinę, kurią sulenkus galines sėdynes galima dar padidinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių