Pasaulinio fenomeno pabaiga: „Haris Poteris ir Mirties relikvijos (1 dalis)

Populiariausia filmų serija kino istorijoje pasiekė kulminaciją – lapkričio 19 dieną kino ekranuose pasirodo paskutiniojo filmo „Haris Poteris ir Mirties relikvijos“ pirmoji dalis.

„Harį Poterį ir Mirties relikvijas“ britų rašytoja Joanne Rowling vadina įdomiausia Hario Poterio serijos knyga, todėl filmo kūrėjai nusprendė šią istoriją papasakoti dviem filmais, norėdami kuo išsamiau perteikti jos siužetą. Antroji dalis į kino teatrus atkeliaus tik kitų metų vasarą.

„Hario Poterio“ serijos buvo kuriamos 10 metų. Haris Poteris tapo neatsiejama jaunųjų aktorių Danielio Radcliffe‘o, Ruperto Grinto ir Emmos Watson gyvenimo dalis. Tačiau lapkričio 19 dieną Haris Poteris ir Hogvartso burtininkai atsisveikina. Daugiau filmų apie Harį Poterį nebebus kuriama.

Birželio 12 dieną filmo režisierius Davidas Yatesas drebančiu balsu paskutinį kartą ištarė „Cut“ ir filmavimo aikštelėje įsivyravo mirtina tyla. Filmo kūrėjai atidavė pagarbą Hariui Poteriui.

„Paskutinę filmavimo dieną mes visi trys – aš, Rupertas ir Emma – nuoširdžiai apsiverkėme“, – prisipažino filmo žvaigždė Danielis Radcliffe‘as, suvaidinęs Harį Poterį.

Paskutinę filmavimo dieną ne tik jaunieji aktoriai, bet visa kūrybinė komanda buvo susikrimtusi ir nuliūdusi. Rupertas Grintas, kuris filme vaidino Ronį Vizlį, į filmavimo aikštelę atgabeno ledų vagonėlį, kad praskaidrintų visiems nuotaiką.

„Jaučiuosi taip, tarsi kas būtų miręs“, – sakė Emma Watson, kuri ir pamanyti negalėjo, kad ištisą dešimtmetį bus priklausoma nuo Hario Poterio. – Tokia žiūrovų meilė ir pripažinimas yra neįtikėtina. Man tai labai daug reiškia. Aš labai didžiuojuosi“.

Burtininkų pasaulis tapo pavojinga vieta visiems Tamsos valdovo priešams. Karas prasidėjo – Tamsos valdovo Voldemorto parankiniai užėmė Magijos ministeriją ir net Hogvartso burtininkų mokyklą. Mirties valgytojai susidoroja su visais, kas stoja jiems skersai kelio. Tačiau svarbiausias jų tikslas – sučiupti mirtiną Voldemorto priešą Harį Poterį. Burtininkų pasaulyje paskelbta Hario Poterio medžioklė.

Vienintelė Hario viltis – surasti horokrusus, saugančius Tamsos valdovo sielos daleles ir jo nemirtingumą, kol jo nesugavo Voldemortas.

Likę vieni, be mokytojų ir profesoriaus Dumbldoro paramos, trys draugai Haris, Ronis ir Hermiona gali pasikliauti tik savimi. Tačiau kiekviename posūkyje jų tyko tamsiosios jėgos.

Ieškodamas horokrusų pėdsakų, Haris sužino seniai pamirštą legendą apie Mirties relikvijas – tris Mirties dovanas – galingiausia burtų lazdelę, Prisikėlimo akmenį (kuris gali prikelti iš numirusiųjų) ir apsiaustą, kuris paverčia nematomu. Jei Mirties relikvijos iš tiesų egzistuoja ir paklius į Voldemorto rankas – Tamsos valdovas įgaus tokių stiprių galių, kad taps nenugalimas.

Bet Hario ateitis buvo nuspręsta tą lemtingą dieną, kai jis tapo „vaiku, kurio nesugebėjo įveikti juodoji magija“. Tuomet tėvų meilė išgelbėjo berniuką nuo piktojo burtininko. Dabar, jau vyras, Haris Poteris žingsnis po žingsnio artėja prie tikslo, kurio siekė nuo pat pirmosios dienos įžengęs į Hogvartsą – žūtbūtinės dvikovos su Tamsos valdovu.


Šiame straipsnyje: Haris Poteris

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių