Paryžiuje skambėjo lietuvių poezija

Neseniai Paryžiaus Lotynų kvartalo kultūros centre (l’Espace Quartier Latin, 37 rue de Tournefort  ) vyko teatralizuotas Lietuvos poečių kūrybos pristatymas pagal pavasarį prancūziškai išleistą dvikalbį jų rinkinį ,,Coeurs ébouuillantés - Nuplikytom  širdim’’ (Harmattan leidykla).

Literatūros vakare  abiem kalbom  skambėjo antologijon atrinkti septyniolikos kelių kartų lietuvių poečių  eilėraščiai, kuriuos skaitys rinkinio  sudarytojos ir vertėjos Diana Sakalauskaitė ir Nicole Barrière; fortepijonu poetėms pritarė Raminta Neverdauskaitė.

Ši poezijos rinktinė – tai gili ir subtili Lietuvos poetinė refleksija su stipria moters jausenos dominante.  Jų nuaustas audinys labai spalvingas ir tankus – lyriškas ir liūdnas, kartais – žinant Lietuvos istorines realijas – itin skausmingas ir tragiškas ; švelnus ;  šiurkštus ir kandus ; ironiškas ir žaismingas – ir ypač tvirtas dėl stiprios asmeniškos raiškos ir taip gerai suvokiamo bei perteikiamo savo pasaulio unikalumo.

Dvikalbėje antologijoje – A.E.Puišytės, R.Skučaitės, S.Lygutaitės Bucevičienės, G. Cieškaitės, Z. Mažeikaitės, V. Šoblinkaitės  Aleksa, T. Marcinkevičiūtės, D. Zelčiūtės, E. Karnauskaitės, D. Čepauskaitės, E. Drungytės, A. Žagrakalytės, G. Kazlauskaitės, I. Butkutės, I. Valantinaitės, A. Kaziliūnaitės  eilėraščiai.


Šiame straipsnyje: poezijaParyžiuskalbos

NAUJAUSI KOMENTARAI

labai gaila

labai gaila portretas
knygynuose sios antologijos nera
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių