Parodoje - V.Tamoliūno pavasaris

Sunkios ligos kamuojamo menininko naujausių darbų paroda surengta per tris dienas. „Sužinojusi, kad man su sveikata ne kas, surengti parodą pasiūlė Jolanta Šmidtienė (galerijos „Balta“ direktorė - aut. past.)“, - pasakojo menininkas.

Dailininkas ir J.Šmidtienė susisiekė su miesto galerijomis, kolekcininkais, kitais meno mylėtojais, prašydami paskolinti parodai naujausius autoriaus darbus. V.Tamoliūnas pats negalėjo parengti ekspozicijos - ir šio darbo taip pat ėmėsi galeristė. Su parodos autoriumi vakar ji nuolatos palaikė ryšį telefonu - tarėsi dėl darbų „kaimynystės.“

„Parengtą ekspoziciją apžiūrėjo žmona, sakė, kad labai gražiai susidėjo viskas. Bandysiu į atidarymą nors trumpam atvažiuoti“, - žadėjo dailininkas.

Paskutinė personalinė V.Tamoliūno darbų paroda Lietuvoje vyko prieš ketverius metus. „Buvau užsispyręs nerengti parodų. Ir dabar abejojau, galvojau - pasveiksiu, padarysiu rimtesnę. Čia man beveik nedalyvaujant viskas buvo padaryta“, - prisipažino darbų autorius. Parodos pavadinimas susijęs ne tik su metų laiku ar darbuose dominuojančiomis šviesiomis nuotaikomis - ir su menininko liga. „Čia kaip ištarsi. „Toks pavasaris“ gali ištarti ir džiugiai, ir liūdnai. Toks jau tas pavasaris buvo man, kad teko ir operaciją ištverti, ir kitokių nelabai malonių procedūrų“, - prisipažino V.Tamoliūnas.

V.Tamoliūno personalinės parodos “Toks pavasaris” atidarymas galerijoje “Balta” (M.Valančiaus g. 21) - gegužės 28d. 15 val.

Paroda veiks iki birželio 8 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių