Parodoje „Už paraštės“ – Klaipėdos tapytojų grupės „Idėja Fix“ darbai

Pirmadienį Ievos Simonaitytės bibliotekoje Klaipėdoje tapybos parodą „Už paraštės“ atidarys uostamiesčio menininkų grupė „Idėja Fix“.

Parodos autoriai – Arūnas Urniežis, Algimantas Ramanauskas (nuotraukoje – jo tapybos kūrinys), Borisas Jokubauskis, Tatjana Simanaitienė ir Violeta Pilitauskienė.

Kūrėjų grupė, susivienijusi po „Idėjos Fix“ kūrybinės minties vėliava, pristatys savo sumanymo parodą, kurios pavadinimas – „Už paraštės“ – sufleruoja, kad tai – tarsi perskaitytų knygų, matytų kino filmų, išgyventų literatūrinių, teatrinių istorijų mozaika. Ji sudėta iš kiekvieno šios parodos autoriaus „užrašų“. Kiekvienas iš savo „kūrybinės paraštės“ išgyvenimo horizontų sudėliojo fantazijų, emocijų eskizus.

Anot autorių, „šioje parodos mozaikoje susipins paprasti ir nerealūs faktai apie tai, kas kaip atrodė, elgėsi ir gyveno. Tai tarsi vienos begalinės gyvenimo istorijos patalpinimas už minties paraštės, kurioje nėra nei realios pradžios, nei realios pabaigos. Pats gyvenimas yra didysis kūrėjas, paliekantis būties ženklus čia ir „už paraštės“, anapus“.

Parodos „Už paraštės“ atidarymas – 17 val. I. Simonaitytės bibliotekos (Herkaus Manto g. 25) trečiojo aukšto hole.

Ten ją apžiūrėti bus galima iki vasario 2 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių