Parodoje – tapytojo odė Klaipėdos senamiesčiui

Penktadienį klaipėdietis tapytojas Vidas Pinkevičius uostamiesčio Rūtų galerijoje pristatys savo naujausių paveikslų parodą.

Joje bus eksponuojama 16 ne pačių didžiausių, bet pačių naujausių dailininko darbų. Juos visus jungia Klaipedos senamiesčio tema, įvairiais motyvais keliaujanti iš vieno paveikslo į kitą. V.Pinkevičiaus tapyboje juntama išlaisvinta menininko fantazija, darbai alsuoja ekspresija, turtingomis spalvų ir formų dermėmis. Autorius neprisiriša prie konkrečių gatvių, namų ar kitų objektų, tačiau jo paveiksluose Klaipėdos senamiestis - atpažįstamas, savas, kunkuliuojantis gyvybe ir mistiškas dailininko vaizduotės polėkiu.

V.Pinkevičius gimė 1949-aisiais Šiaulių rajono Gruzdžių miestelyje. 1973-iaisiais baigė Vilniaus dailės institutą (dabar - Dailės akademija), kur studijavo freskos-mozaikos specialybę. Nuo 1973-iųjų dirba Klaipėdos vaikų dailės mokykloje (dabar - Klaipėdos Adomo Brako vaikų dailės mokykla). Nuo 1986-ųjų yra Lietuvos dailininkų sąjungos narys.

Parodose dailininkas dalyvauja aliejinės tapybos paveikslais. Daug jo darbų yra įsigiję kolekcininkai JAV, Rusijoje, Vokietijoje, Švedijoje, Olandijoje ir Lietuvoje. Keturi jo darbai saugomi Lietuvos dailės muziejuje.

V.Pinkevičius yra surengęs per 40 personalinių parodų Lietuvoje. Taip pat jis yra dalyvavęs keliose tarptautinėse dailės parodose Rusijoje, Švedijoje, JAV.

Daugiausia dailininkas tapo mitologinių, simbolistinių siužetų figūrines kompozicijas. Taip pat daug kuria ir peizažo srityje. V.Pinkevičiaus kūrybai būdinga ekspresyvus potėpis, formų ir faktūrų „audros“ drobėje. Jo drobių paviršius slepia turtingas spalvines dermes, kurias subtiliai dengia ar sustiprina tamsesnių spalvų sluoksniai. Dažnai pasitaiko žydinčių vienišų obelų, sodų, kupinų žalios pavasario vešlumos ar pilkos rudens rimties, motyvai. Dailininkas ne vienoje drobėje eksploatuoja lietuvių liaudies folklorą, biblinius siužetus.

Naujausios V.Pinkevičiaus tapybos vernisažas - penktadienį 17.30 val. Klaipėdos Rūtų galerijoje (Danės g. 9). Paroda veiks mėnesį - iki gegužės pabaigos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių