Parodoje – studentų rašto menas

Uostamiesčio Meno bibliotekoje savo rašto meno darbus pristato Vilniaus dailės akademijos Telšių dailės fakulteto antrakursiai.

Parodos „Atgiję žodžiai“ dalyviai - juvelyrikos ir kalvystės specializacijos studentai, kurių studijų programoje trečią semestrą dėstomi šrifto ir kaligrafijos pagrindai. Kaip pasakojo docentė Zita Inčirauskienė, šrifto ir kaligrafijos mokymo programa ir dėstymo metodika sudaryta remiantis dviem požiūriais į šriftą ir kaligrafiją - asmeniškumo ir istoriškumo. Pirmuoju atveju, vertybe ir išeities tašku tampa asmeninis rankraštis, netradiciniai ir tradiciniai rašymo įrankiai padeda išgauti įdomų ritmą, netikėtus efektus. Vienas iš svarbiausių tikslų yra „švaraus popieriaus“ baimės nugalėjimas.

Šio požiūrio moto - įdomiai rašyti gali kiekvienas. Antrasis požūris remiasi šrifto formomis, kurioms įtakos turėjo istoriniai meno ir architektūros stiliai. Jų rašymas priklauso nuo plunksnos laikymo padėties, reikalauja žinių ir įgūdžių, nors gali būti ir improvizuojamas norint paslėpti įgūdžių stoką.


Šiame straipsnyje: studentų parodakaligrafija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių