Parodoje Dusetose – naujausi Saukų darbai

Garsėjanti įdomiomis parodomis Dusetų dailės galerija persikėlė į naujas patalpas. Ta proga atidaryta Dusetų krašto menininkų kūrybos paroda.

Tarp jų – naujausi Nomedos ir Šarūno Saukų darbai, praneša LTV „Panorama“.

Parodoje – geriausio šalies mokytojo Romualdo Pučeko, Eugenijaus Raugo, Žydrūno Dainio ir kitų menininkų darbai. Tarp jų – dar neeksponuota Nomedos ir Šarūno Saukų tapyba, jų paroda netrukus bus atidaryta Sankt Peterburge.

„Į Sankt Peterburgą jau turėtų būti nuvežti truputėlį senesni darbai. Patys naujausi Dusetom tenka. Sostinėje niekaip neatsiranda patrauklios, mielos erdvės, kaip čia – įeini tiesiai iš gatvės, koją keli ir tu jau galerijoje“, – kalbėjo tapytoja Nomeda Saukienė.

Šiemet nutapytame Š. Saukos paveiksle – tradiciškai daug atpažįstamų personažų, tarp jų – ir pats dailininkas.

„Nežinau, ar jis kipšas. Čia kažkas atėjęs sakė, kad jis yra Liuciferis, velnių karalius. Kažkas jau ieškojo pažinčių, sako: „Jeigu tu toks, tai tada norėčiau į kompaniją, kad paglobotum, kai ten atsidursim visi“. Kas ką įžiūri, kokį pragariūkštį“, – juokavo N. Saukienė.

Iš Vokietijos grįžusi ir netoli Dusetų apsigyvenusi Violeta Gasparaitis parodoje eksponuoja keramikos darbus.

„Kadangi gyvename gamtoje, tai nori nenori turi kažką iš gamtos imti. Mėgstu paukščius, šliužus visokius ir žmones taip pat, bet žmones derinu su gyvūnais“, – kalbėjo keramikė.

Dailės galerija įsikūrusi šalia gimnazijos ir meno mokyklos, tad galerijos direktorius sako, kad moksleiviai galės susipažinti su profesionaliu menu. Rudeniop bus atidarytas daIlės salonas, veiks suaugusiųjų dailės studija.  

„Daug kas kreipėsi ir nori lankyti. Mokytojai, buhalterė, paštininkė nori piešti. Jie sako: „Mes susibursime ir darysime bendras parodas“, – pasakojo Dusetų kultūros centro ir Dailės galerijos direktorius Alvydas Stauskas.

Dusetų krašto menininkų kūrybos paroda veiks iki gegužės 17 dienos.


Šiame straipsnyje: Šarūnas SaukaparodaDusetos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių