Parduotas brangiausias tebegyvenančio menininko kūrinys

Vokietijos tapytojo Gerhardo Richterio abstrakčiojo meno paveikslas tapo brangiausiai parduotu tebegyvenančio menininko kūriniu. Aukcionų namuose „Sotheby's“ Londone už jį buvo sumokėta 34,2 mln. JAV dolerių (93,4 mln. litų).

„Abstraktus paveikslas (809-4)“ (Abstraktes Bild (809-4)) iš roko gitaristo Erico Claptono kolekcijos buvo parduotas anoniminiam pirkėjui po penkias minutes trukusio aukciono penktadienio vakarą, kurį palydėjo dalyvių plojimai.

Šis pardavimas pagerino rekordą, pasiektą 2010 metais, kai amerikiečio Jaspero Johnso paveikslas „Vėliava“ (Flag) „Christie's“ aukcione Niujorke buvo parduotas už 28,6 mln. dolerių.

Prieš aukcioną prognozuota, kad raudonais, geltonais ir juodais aliejiniais dažais ant drobės nutapytas G.Richterio paveikslas gali būti parduotas už 14-19 mln. dolerių.

„Išskirtinės kilmės ir aukso standarto kokybės derinys šiame pelningo menininko nuostabiame darbe padėjo pasiekti istorinę akimirką aukcione“, - sakė pardavimui vadovavęs vienas iš „Sotheby's“ direktorių Alexas Branczikas.

Pastaraisiais metais brangių meno kūrinių rinką lydėjo sėkmė, nepaisant šlubuojančios pasaulio ekonomikos.


Šiame straipsnyje: aukcionaspaveikslas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių