Paraginusi paleisti „Pussy Riot“ nares, Madonna sulaukė atkirčio

Rusijoje didelę įtaką turinčios Ortodoksų Bažnyčios šalininkai antradienį paragino valdžią uždrausti popmuzikos superžvaigždės Madonnos koncertus, kai ši amerikietė garsenybė paragino paleisti tris teisiamas merginų pankroko grupės „Pussy Riot“ nares.

Madonna įsivėlė į skandalą, susijusį su šiomis trimis protestuotojomis, kai atvykusi į Maskvą pareiškė, jog tikisi, kad „Pussy Riot“ narės nebebus ilgiau laikomos kalėjime, į kurį jos pateko po protesto prieš Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną didžiausioje sostinės katedroje.

„Esu nusistačiusi prieš cenzūrą, o per visą savo karjerą propagavau saviraiškos laisvę, kalbos laisvę - taigi, savaime aišku, kad manau, jog su jomis elgiamasi nesąžiningai, ir tikiuosi, kad joms... neteks praleisti kalėjime septynerių metų“, - Madonna sakė Vakarų šalių žurnalistams, o šiuos komentarus paskelbė ir Rusijos žiniasklaida.

„Tai būtų tragedija“, - pridūrė dainininkė.

Politiniais protestais pagarsėjusi „Pussy Riot“ vasarį surengė „pankų maldą“ Kristaus Išganytojo katedroje Maskvoje, smerkdamos atvirą Bažnyčios palaikymą V.Putinui ir ragindamos išversti iš valdžios šį Rusijos lyderį.

Trys grupės narės penkis mėnesius praleido kardomajame arešte, o jeigu būtų pripažintos kaltomis dėl chuliganizmo, pagrįsto religine neapykanta, joms gresia iki trejų metų laisvės atėmimo.

Rusijos Ortodoksų Bažnyčią palaikančios Ortodoksų vėliavnešių sąjungos, kuri dažnai rengia audringas politines akcijas, atstovas apkaltino Madonną kišimusi į Rusijos vidaus reikalus ir spaudimu teismams.

„Ne mūsų galioje juos (Vakarų šalių atlikėjus) uždrausti, tačiau reikalauti jų uždraudimo iš valdžios, kurios atstovai skelbiasi esantys ortodoksai, mes tiesiog privalome, - atstovo žodžius citavo naujienų agentūra “Interfax„. - Ši dainininkė atvirai tyčiojasi iš mūsų įstatymų, tradicijų, kultūros.“

Madonna antradienio vakarą planuoja koncertuoti Maskvoje, o vėliau surengs koncertą Sankt Peterburge.

 


Šiame straipsnyje: MadonnaPussy Riot

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių