PAR ūkininkas avis aprūpino mobiliaisiais telefonais

Pietų Afrikos Respublikos ūkininkas nuolat palaiko ryšį su mobiliaisiais telefonais aprūpintomis savo avimis, taip siekdamas kovoti su pastaruoju metu padažnėjusiomis galvijų vagystėmis.

Kai avis paskambina, Keiptauno priemiestyje gyvenantis ūkininkas Erardas Louwas žino, kad jo laukia blogos žinios. Mat ant avių kaklų pritvirtinti mobilieji telefonai įsijungia tuomet, kai jos ima bėgti, o tai reiškia, kad pro tvorą prasibrovė vagys.

„Kai jos ima bėgti, sulaukiu telefono skambučio ir pranešimo „Avis Nr. 1“ ar „Avis Nr. 2“ ir taip toliau, taigi bent jau žinau, kur pradėti ieškoti, nes ūkis yra 750 hektarų dydžio“, – dienraščiui „The Cape Times“ pasakojo E. Louwas.

Ūkininkas į telefoną panašų apsaugos prietaisą prie keturių avių, esančių atskirose bandose, antkaklių pritaisė po to, kai prieš kelias savaites vagys pavogė 27 avis ir 13 ėriukų. Tuomet E. Louwas ėmė sukti galvą, kaip gyvulius apsaugoti.

Anot jo, skambinti vietos policijai nėra jokios prasmės, nes jie įsikūrę per toli, o kaip rodo patirtis, dažniausiai neturi laisvo automobilio, jame nėra kuro ar trūksta padangų – beje, čia taip pat vagių darbas.

Pasak ūkininko, mobilieji telefonai jau pasiteisino – padedant prietaisui, vieną vagišių pavyko sučiupti, praneša naujienų agentūra AFP.

Tačiau vagys dabar naudojasi ilgomis žiemos naktimis ir tuo, kad temsta anksti, tad darbuojasi ypač aktyviai. Nepaisant prietaisų, keliems jų pavyko pasprukti.

„Telefonas suskambo naktį ir aš išėjau“, – teigė E. Louwas, tačiau pridūrė, kad pavėlavo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių