Papuoštos alternatyvios Kalėdų eglutės

Gruodžio 15 d. Vilniuje ir kituose didžiuosiuose šalies Lietuvos miestuose įsižiebė neįprastai dekoruotos kalėdines eglutes ar kiti medžiai. 

Visi jie papuošti žaislais, pagamintais iš antrinių žaliavų, kurias pateikė vietos įmonės. Šie medeliai – akcijos „Nepirk Kalėdų. Susikurk!" dalis.

Šiandien startuoja ir alternatyvios Kalėdų eglutės konkursas, kuriame dalyvauti kviečia Panda Sugėdintoja – jos kalėdinį vaizdo sveikinimą rasite čia: 



Gyventojai, nusprendę patys pasigaminti žaisliukus ir dekoruoti jais savo kalėdinius medelius, galės dalyvauti originaliausio, gražiausio bei ekologiškiausio kalėdinio medelio konkurse. Konkursas tęsis iki gruodžio 24-osios, o nugalėtojų lauks ekologiškų gėrybių rinkiniai. Daugiau informacijos apie konkursą skelbiama interneto svetainėje.

Akcija „Nepirk Kalėdų. Susikurk!" subūrė šalies įmones, amatininkus ir vietos bendruomenes  kurti šventę ne perkant naujus trumpalaikius blizgučius, o juos sukuriant iš aplink esančių nebereikalingų medžiagų. Projekto organizatoriai tikisi, kad šios šventinės eglės paskatins gyventojus ieškoti kūrybiškų sprendimų kaip panaudoti nebereikalingas medžiagas, mažinti vartotojiškumą ir saugoti aplinką.

Pavyzdžiui, Tauragėje miesto moksleiviai papuošė net 13 miesto centre augančių eglučių. Daugiau nei 300 moksleivių dvi savaites siuvo eglučių papuošimus. Moksleivius subūrusio Europe Direct informacijos centro vadovė Isvalda Aleknienė tikisi, kad moksleiviai šią idėją parsineš į namus ir geru pavyzdžiu užkrės Tauragės gyventojus.

Akciją organizuoja Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje, Ekolaboratorija ir Europos informacijos centrai Europe Direct. Akcija vyksta Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, Alytuje, Tauragėje, Telšiuose, Utenoje ir Visagine. Šiuo projektu simboliškai užbaigiami 2009 – Europos kūrybiškumo ir naujovių metai.


Šiame straipsnyje: kalėdos 2009

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių