Panevėžio teatralų ginčas pasiekė teismą

Buvęs Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatro vadovas, pastaruoju metu aktoriumi teatre dirbęs Rimantas Teresas į teismą padavė dabartinį teatro vadovą Romualdą Vikšraitį.

Panevėžio apylinkės teismas penktadienį nagrinėjo ieškinį, kurį pateikęs R.Teresas teigia buvęs neteisėtai atleistas iš darbo ir tikisi, kad teismas jį sugrąžins į teatrą, rašo „Lietuvos žinios“.

Posėdyje kaip atsakovas dalyvavo R.Vikšraitis.R.Teresas iš darbo Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatre buvo atleistas rugsėjį. Teatro atstovė Gertrūda Rinkūnienė BNS tuomet sakė, kad prieš porą metų teatro vadovo pareigų netekęs R.Teresas atleistas dėl šiurkščių darbo drausmės pažeidimų.„Jį pats kolektyvas nuvertė prieš porą metų. Po to jis buvo aktorius, dabar pats pradėjo daryti šiurkščius darbo drausmės pažeidimus, ir laikantis įstatymų, (atleistas - BNS) - kitaip nebuvo įmanoma pasielgti“, - sakė G.Rinkūnienė.

R.Teresas teatrui vadovavo nuo 1996 iki 2010 metų. Tuomet buvo paskelbtas naujas konkursas į teatro vadovus, į šį postą vėl pretendavo ir R.Teresas. Tačiau, pasak kultūros ministro Arūno Gelūno, Panevėžio teatro aktorių delegacija ministeriją įtikinėjo, kad jis netinka šioms pareigoms. Atsižvelgus į tai, laimėtoju buvo paskelbtas aktorius Laimutis Sėdžius.

Tačiau po dviejų dienų L.Sėdžius iš šio posto pasitraukė, ir iš naujo paskelbus konkursą, teatro vadovu tapo režisierius R.Vikšraitis, kuris teatrui vadovauja iki šiol.Šiemet R.Teresas buvo tarp nominantų į auksinio scenos kryžiaus apdovanojimą dramos aktorių vyrų kategorijoje.Dramos teatras Panevėžyje veikia nuo 1940 metų. 1995 metais jam suteiktas buvusio ilgamečio jo režisieriaus, vadovo Juozo Miltinio vardas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių