Panevėžio raj. gyventojai penktą rudenį kuria skulptūras iš šiaudų

Penktą rudenį Panevėžio rajono Naujamiesčio miestelio gyventojai kuria skulptūras iš šiaudų.

Artėjant prie Naujamiesčio pasitinka šiaudinių figūrų pristatyta pieva ir aplink jas triūsiantys kūrėjai. Kai kurie jų likus dviem dienoms iki atidarymo dar skuba baigti savo kūrinius.

Penktus metus keliolika vietos gyventojų kartu su moksleiviais ir tautodailininkais kurdami iš šiaudų nestokoja fantazijos, o kai kurios skulptūros siekia net 11 metrų.

„Kaip smagu – matom rudenį, paukščiai skrenda. Namuose nematom tokių dalykų. Štai, mašinos važiuoja, visi žiūri, ką mes darom“, – sako Naujamiesčio gyventoja Birutė Stauskienė.

Šiemet plenero tema – „Mano žaliasis pasaulis“. Gyventojai iš šiaudų sukūrė malūną, vėjo jėgainę, gandrą, medį.

„Mes, moterys, padarėm vėjarodę, kaminą, žmogų, na, ir pakurą, ir duonos kepalą, paskui pakepsim bulvių, obuolių ir pavaišinsim“, – sako Naujamiesčio gyventoja Genovaitė Žiūkienė.

Šiaudines skulptūras miestelio gyventojai kuria savo lėšomis – girininkas duoda medienos, ūkininkai šiaudų. Šiaudiniai kūriniai laikini – spalio viduryje jie bus sudeginti.

„Įdėję tiek daug jėgų kiekvieną vakarą, ateinam pažiūrėt, kaip jos gražiai dega. Kartu ir linksma, ir graudu – nieko nėra amžino“, – sakė skulptūrą kurianti mergina.

Rengėjai sako, kad kasmet norinčiųjų kurti šiaudines skulptūras vis daugėja.


Šiame straipsnyje: skulptūrašiaudai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių