„Palangos vasara“ baigsis smagiai

Trečią savaitę pajūryje vykstantis 6-asis festivalis „Palangos vasara“ finišuos „Tele bim-bam“ gimtadienio koncertu ir Algimanto Čekuolio kūrybos vakaru.

„Tele bim-bam“ gimtadienis

„Gimtadienį galime švęsti ištisus metus!“ – teigia vaikų kolektyvo „Tele bim-bam“ vadovė Neringa Čereškevičienė.

Ji su savo dainorėliais penktadienį Palangoje ruošiasi pratęsti smagaus 20-ojo gimtadienio šventę, kuriai parengė išskirtinius ir geriausius savojo repertuaro kūrinius. Vaikų kolektyvas „Tele bim-bam” kartu su savo vadove šiame koncerte atliks visus jau hitais tapusius kūrinius: nuo žymiosios „Musės“ iki geriausių operos „Voro vestuvės“ dainų. Be to, renginio metu vyriausieji kolektyvo nariai perduos savo „išaugtas“ dainas mažiesiems dainininkams, dainuodami jas kartu.

Staigmenos su A.Čekuoliu

Festivalio poezijos ir muzikos šventė „Ramios, malonios vasaros naktys...“ intriguoja staigmenomis su A.Čekuoliu.

„Jis yra iš tų žmonių, kurių unikalumą, ypatingumą ir svarbą Lietuvai suprantame tik tada, kai jų jau nebelieka. Ne pirmą kartą taip atsitinka istorijoje ir tai nėra didelė bėda. Svarbu – susitikti su Algimantu dabar, kol jis yra“, – įsitikinę „Palangos vasaros“ programos rengėjai iš vilniečių viešosios įstaigos „Rexus“ .

O A.Čekuolis noriai „ateina“ į kiekvieno mūsų namus – kiekvieną sekmadienį pasikalba su mumis iš televizoriaus ekrano. Bet ne savo nuomonę perša, o pateikia faktus. Nes būtent faktai, pasak jo, yra svarbiausia. Nuomonę tegul susidaro pats žiūrovas.

Žinoma, su A.Čekuoliu galime „pasikalbėti“ ir dažniau – skaitydami jo knygas. Bet dar geriau su juo pačiu susitikti šiltą vasaros vakarą kad ir Palangoje.

Kalba 13 kalbų

Žurnalistas, rašytojas, keliautojas – šių trijų žodžių neužtenka bandant apibūdinti tokią įvairialypę asmenybę, kaip A.Čekuolis. 13 metų jis Lietuvos televizijoje veda autorinę laidą „Popietė su Algimantu Čekuoliu“. Neoficialiais duomenimis, 77–erių A.Čekuolis – vyriausias laidų vedėjas pasaulyje.

Tai fenomenalią gyvenimo patirtį turintis žmogus, kalbantis 13 kalbų. Nepaisant garbaus amžiaus, jam užtenka energijos kelionėms, populiarios laidos kūrimui ir dar knygų rašymui. Jis yra parašęs 13 knygų „Pokalbiai su Algimantu Čekuoliu“, paskutinioji iš jų – „Staigmenos ir kiti kasdieniški dalykai“. Ši knyga kviečia skaitytoją atidžiau pasižiūrėti į Europą, Aziją, Ameriką bei Afriką, nepamirštant ir mūsų, gyvenančių prie Baltijos.

Aplankė 60 šalių

Publicistas ir rašytojas A.Čekuolis, aplankęs per 60 šalių, įdomiai ir, kaip jam būdinga, šmaikščiai pasakoja apie gentį, kur valdo moterys, o vyrai dėl to laimingi; apie seksualinę nelaimę, dėl kurios kalta medicinos pažanga; apie didžiausią pasaulyje falsifikatų turgų; apie pamestus branduolinius užtaisus ir išpūstą radiacijos baimę; apie teigiamus pokyčius karštuosiuose pasaulio taškuose ir apie nematomas išsivysčiusių valstybių bėdas.

Iš jo knygų galima sužinoti, už ką mūsų civilizacija turi būti dėkinga pipirams; apie šalį, kur liesėti – privaloma; apie valstybę, kur šūkis „Tegyvuoja koka!“ padėjo laimėti prezidento rinkimus; apie geras manieras ir chamus; apie tai, kaip atpažinti populistą ir kaip pažabojama korupcija; kodėl mokslininkai mano, kad ateiviams iš kosmoso mes greičiausiai nerūpime. Ši knyga – tai žvilgsnis į įdomiausius pasaulio reiškinius, informacija, kuri skaitytoją stebina.

Apie tai ir daug kitų įdomių dalykų bus galima pasikalbėti su pačiu A.Čekuoliu jau artimiausią šeštadienį Palangos gintaro muziejaus terasoje.

Finaliniai festivalio renginiai

Rugpjūčio 13 d. 19 val. – „Tele bim-bam“ gimtadienis tęsiasi!“

Palangos vasaros estradoje.

Bilietai – 20–35 Lt.

Rugpjūčio 14 d. 20 val. – „Staigmenos su Algimantu Čekuoliu“

Palangos gintaro muziejaus terasoje.

Bilietai – po 20 Lt.

Bilietai į festivalio „Palangos vasara – 2010“ renginius parduodami jų vietose ir bilietų platinimo sistemoje „Bilietai.lt“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių