Palangos kurorto galerijoje – tapybos paroda iš JAV

Palangoje penktadienį atidaroma Lietuvos išeivijos menininko Rimo Čiurlionio (JAV) paroda „Paprasti žodžiai“.

Kaune gimęs R.Čiurlionis savo gimtajame mieste, Stepo Žuko taikomosios dailės technikume, studijavo tapybą ir grafinį dizainą. Ilgai menininkas dirbo Pažaislio vienuolyne restauratoriumi. 1992-aisiais jis emigravo į Čikagą (JAV), kur iki šiol gyvena ir kuria.

Šis menininkas savo kūrybą tapatina su muzikos garsais, kurie, lyg ir niekuo neįpareigodami, geba sužadinti įvairiausias emocijas ir nuotaikas, paliesti kiekvieno mūsų giliausiai slypinčias atsiminimų stygas.

Pasak menotyrininkės Rasos Andriušytės-Žukienės, R.Čiurlionio kūrybos savitumas slypi didingoje drobių ramybėje, meditacinėje paveikslų gelmėje ir tapybinio paviršiaus substancijos sureikšminime.

„Stebėtoją gali suintriguoti palaipsniui ateinantis supratimas, kad paveikslo paviršiuje jis mato ne statiškų vaizdų iliuziją (ir ne jos čia reikėtų ieškoti akimis), bet lėtą abstrahuotų dailininko vaizdinių augimą, persiklojimą, maišymąsi, nykimą. Rimas Čiurlionis nepaliauja klausti savęs apie savo kūrybinio darbo prasmę. Du klausimai – „kaip“ ir „kodėl“ jo kūrybinėje pozicijoje vienodai svarbūs“, – teigė menotyrininkė.

R.Čiurlionio parodą Palangoje organizuoja galerija „Menų tiltas“.

Vernisažas – 19 val. „Ramybės“ galerijoje (Vytauto g. 35), kur parodą nemokamai bus galima apžiūrėti iki birželio 22 d. IV–VII 12–18 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių