Palangos kultūros centre – F.G.Lorcai dedikuotas vakaras

Muzikinė-literatūrinė koncertinė programa „F.G.Lorca. Liūdniausias džiaugsmas“, skirta tragiškos lemties ispanų poeto Federico Garcíos Lorcos atminimui, šeštadienį skambės Palangos kultūros centre „Ramybė“.

F.G.Lorca iki šiol yra laikomas labiausiai pasaulyje skaitomu ir verčiamu ispanų poetu ir dramaturgu. Mąslus ir linksmas, mylimas tautos kaip gitara, paprastas ir atjautus kaip vaikas, kaip pati jo tauta - jis visą gyvenimą ieškojo tų, kuriems reikėjo pagalbos, ir užsitarnavo stiprią bei gilią tautos meilę. Jo žūties dieną susidūrė dvi nesutaikomos stovyklos: rudomis skraistėmis apsisiautę maištininkai, klastingi padlaižiai ir gyvenimu besidžiaugianti Ispanija, kurianti drąsiai ir valiūkiškai, plačiai atmerktomis akimis žiūrinti į pasaulį - F.G.Lorcos Ispanija.

Programoje skambės F.G.Lorcos dainų ciklas “Senovinės ispanų dainos”, Manuelio de Faljos dainų ciklas “Septynios ispanų liaudies dainos”, V.Obradors dainos, I.Albenizo, F.Moreno-Torrobos, S.de la Matsos ir E.Granados kūriniai gitarai. Jie susipins su vizijomis, poezija, aktoriaus Petro Venslovo mintimis apie poeto gyvenimą, kūrybą ir likimą. Muzikinę vakaro nuotaiką kurs Raimonda Janutėnaitė (mecosopranas), Renata Krikščiūnaitė (fortepijonas) ir Artūras Kelpša (gitara).

Vakaras „F.G.Lorca. Liūdniausias džiaugsmas“ - Palangos kultūros centre "Ramybė" (Vytauto g. 35) - spalio 31-ąją 18 val. Bilietai - po 20 litų.


Šiame straipsnyje: koncertasRamybėF.G.Lorca

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių