Palangoje - V.Noreikos ir E.Chrebtovo koncertas

Gruodžio 5 d. 19 val. kultūros centre „Ramybė“ (Vytauto g. 35, Palanga) koncertuos Virgilijus Noreika (tenoras) ir Eugenijus Chrebtovas (bosas, baritonas). Akompanuos pianistas, tarptautiniu konkursu laureatas Darius Mažintas.

Progamoje skambės gražiausi lietuvių ir užsienio kompozitorių A. Kačanausko, J. Gruodžio, M. Petrausko, B.Gorbulskio, Dž. Verdi, J. Štrauso, F.Šuberto, A. Biksio, M. Legrano, H. Mancini, E. Presley, J. Kern kūriniai ir operų arijos.

Kiekvienam lietuviui pažįstamas Virgilijaus Noreikos balsas jau penktą dešimtmetį skamba operos scenoje. Žymiojo Lietuvos tenoro Kipro Petrausko mokinys, jis pirmasis iš pokario Lietuvos stažavosi Milano teatre „La Scala“. Virgilijus Noreika yra dainavęs daugelyje garsių pasaulio scenų. Juose sukūrė per 50 vaidmenų, surengė virš 700 solinių koncertų. Virgilijus Noreika yra Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro solistas, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos profesorius, Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro operos studijos meno vadovas ir pedagogas, tarptautinių ir respublikinių solinio dainavimo konkursų žiuri narys.

Per savo karjerą profesorius parengė daug garsių dainininkų. V. Noreikos mokiniai dainuoja daugelio Europos teatrų scenose. Tarp žymiausių - Edgaras Montvydas-Prudkauskas, Audrius Rubežius, Algirdas Janutas, Mindaugas Žemaitis ir kiti. Daugiau kaip pusė LNOBT solistų - taip pat profesoriaus mokiniai.

Šį kart maestro koncertuos su vienu jauniausiu savo mokinių, operos solistu Eugenijum Chrebtovu. Tik 2005 m. debiutavęs Lietuvos didžiojoje operos scenoje vos per keletą metų sukūrė vaidmenis ne vienoje operoje. Eugenijus - populiarios grupės „el Fuego“ narys, TV projekto „Triumfo arka“ dalyvis.

Solistams akompanuos vienas ryškiausių jaunosios kartos pianistų Darius Mažintas. Muzikantas yra tarptautinių konkursų laureatas, aktyviai koncertuojantis Lietuvoje ir už jos ribų. Solinius rečitalius pianistas grojo JAV, Vokietijoje, Prancūzijoje, Italijoje, Rusijoje, Švedijoje, Olandijoje ir kt., grojo prestižiniuose festivaliuose - Aspen music festival (JAV), Westchester piano festival (JAV), Sommerakademie (Vokietija), Holland Music Sessions (Olandija).

Kitąmet Dariaus Mažinto koncertų tvarkaraštyje - žymiausios pasaulio scenos. Šiais metais pianistas su violančelininku Gleb Pyšniak prestižiniame jaunųjų muzikų festivalyje Olandijoje „The International Holland Music Sessions“ nustebino ir sužavėjo tiek publiką, tiek ekspertus, ir buvo pakviesti surengti koncertų turą visame pasaulyje. Tai - ypatingas Lietuvos muzikų pripažinimas.


Šiame straipsnyje: klubas Ramybė

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių