Palangoje – violončelininkų trio „Melo-M“ šou

Šeštadienį į Palangą sugrįš populiarioji violončelininkų trijulė iš Latvijos „Melo-M“, energingai maišanti klasiką su popmuzika, roku ir ir folku.

Pasaulyje yra vos kelios violončelininkų grupės, o 2005 m. įsikūrusi „Melo-M“, kurioje muzikuoja trys profesionalūs muzikantai – Karlis Auzanis, Valteris Pūce ir Antonis Trocjukas, – yra vienintelė tokia Rytų Europoje. Savo energija trykštančiuose koncertuose grupė įrodo, kokią įvairią muziką galima atlikti, griežiant violončelėmis: disco, rock, heavy metal, pop – vardijo muzikantai. Populiarūs kūriniai, atliekami trimis violončelėmis, įgauna naujų spalvų ir iki šiol negirdėto skambesio.

Šie muzikantai tobulinosi pas violončelės legendas Mstislavą Rostropovičių, Mishą Maiski, Fransą Helmersoną ir kitus, o dabar nevengia groti populiarių latviškų dainų ir pasaulinių popšlagerių. Šiemet „Melo-M“ tapo garsaus liaudies instrumentų ansamblio „Terem“ rengiamo tarptautinio crossover muzikos konkurso laureatais, įveikę apie 70 profesionalių kolektyvų iš viso pasaulio.

Anot kritikų, geri klasikiniai pagrindai ir popmuzikos bei roko muzikos energija plius polėkis yra „Melo-M“ skiriamasis bruožas ir stiprybė. Todėl su šiuo jaunu kolektyvu mielai bendradarbiauja tarptautinį pripažinimą pelnę menininkai, tarp jų – suomių metalo grupė „Apocalyptica“, „Boney M“ vokalistė Maizie Williams, latviai Laima Vaikulė ir Raimondas Paulas, Švedijos multiinstrumentininkas Robertas Wellsas. Gebėjimą žongliruoti stiliais ir žanrais „Melo-M“ parodys ir Palangoje, kurioje jie jau koncertavo šiąvasar.

Šiuosyk „Melo-M“ paruošė poros valandų programą, sudarytą iš dviejų dalių. Pirmojoje bus pristatyta paskutinis grupės albumas „Around the World“ – tai pasaulinės folk muzikos variacijos trimis violončelėmis. „Ko tikėtis? Suomiškos polkos, airiško džigo, rytietiškų melodijų, graikiško sirtakio, rusiškų ir net afrikietiškų intarpų. Taip pat pirmojoje dalyje sugrosime keletą savos kūrybos kompozicijų“, – pristatė „Melo-M“.

Antroji koncerto dalis bus skirta eksperimentams su pop ir rock kūriniais. Violončelėmis latviai sugros „99 luftballons“, „Clocks“, „Mission Impossible Theme“ ir kitų žinomų kūrinių naujas versijas.

„Melo-M“ koncertas – spalio 23 d. 20 val. „Ramybės“ kultūros centre Palangoje (Vytauto g. 35). Bilietai – po 50 Lt, juos platina „Bilietai.lt“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių