Palangoje viešės „Mažasis cirkas“ iš Prancūzijos

Šeštadienį ir sekmadienį Palangoje prancūzų kompozitorius, muzikantas ir režisierius Laurentas Bigot pristatys savo unikalų spektaklį „Mažasis cirkas“.

Šis akustinių objektų spektaklis vyksta itin kamerinėje erdvėje – tik kelioms dešimtims žiūrovų. Šis cirkas yra tarp objektų teatro ir muzikinės dėžutės, jo konstrukcija iš medžio, plastiko, siūlų, spyruoklyčių, popierinių figūrų ir mikrofonų telpa ant stalo.

 „Mažasis cirkas“ yra garsinis objektas. Vienas atsidusimas gali priversti jį vibruoti. 12 mažų mikrofonų „gaudo“ garsą, gimstantį jo širdyje. „Mažasis cirkas“ yra cirkas. Dirbti jame pavojinga, pavojus nukristi niekada nepraeina. „Mažasis cirkas“ yra garsinis cirkas, taip kaip teatras gali būti muzikinis. Taip pat tai yra daiktų teatras.

L.Bigot su „Mažuoju cirku“ jau aplankė nemažai šalių – Belgiją, Vokietiją, Olandiją, Suomiją, Rusiją, Lenkiją, Šveicariją, Slovėniją, Italiją, Ispaniją, Portugaliją, Izraelį, Argentiną, Braziliją, Kanadą, JAV, Latviją.

Kompozitorius ir muzikantas L.Bigot nuo seno domisi muzikos ir kitų kūrybos sričių santykiu, taip pat tuo, kaip muzika gali sietis su aplinka, kasdienybės objektais ir subjektais. Jis vystė savo sumanymus, kurdamas bendrus projektus su muzikantais, šokėjais, kino režisieriais, rašytojais, aktoriais, dailininkais. L.Bigot taip pat groja saksofonu grupėje „Musicbrass“ – lauko orkestre, kuris į savo koncertus įtraukia miesto ar gamtos aplinką. Keletą pastarųjų metų jis domisi garsiniais objektais, muzikos ir scenografijos sąveika.

„Manęs dažnai klausia, kaip aš sugalvojau mažą cirką su žaislais vietoje artistų ir numeriais iš garsų. Man visada buvo įdomu kurti  muziką iš objektų ir situacijų, neskirtų tam tikslui, kad ir kasdienos garsų, pertvarkant juos ir varijuojant jais. Susižavėjau tais pigiais mažais mechaniniais žaislais – kai pamatai, kaip jie padaryti, supranti, kaip tai ir paprasta ir genialu“, –  pasakojo L.Bigot.

Spektakliai vyks rugsėjo 1 d. 18 ir 20 val. bei 2 d. 16 ir 18 val. „Ramybės“ kultūros centre Palangoje (Vytauto g. 35). Bilietai – po 25 Lt, juos platina „Bilietai.lt“. „Mažojo cirko“ spektaklių pristatymą čia remia Prancūzų institutas Lietuvoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių