Palangoje koncertuos unikalus japonės ir lietuvio duetas „Mallet duo“

Šeštadienį pajūryje muzikuos dviejų mušamųjų – marimbos ir vibrafono – duetas. Tai lietuvis Marius Šinkūnas bei japonė Satoko Aoki.

 Unikaliame dviejų profesionalių muzikų projekte „Mallet duo“ susipins klasikos, flamenko, latino ir standartinio džiazo ritmai. Koncerte skambės K.Jarretto, Ch.Corea, A.C.Jobimo, B.Godmano, S.Swallowo, S.Aoki bei japonų kompozitorių kūriniai.

Vieno seniausių melodinių mušamųjų grupės atstovų – marimbos ir jauniausio perkusijos šeimos atstovo – vibrafono tembras melodingas, kaip varpelių skambėjimas. Pasaulyje marimbos ir vibrafono duetų yra vos keli. Taip yra todėl, kad šie instrumentai, priešingai nei kiti mušamieji, reikalauja išskirtinių techninių įgūdžių. Atsižvelgiant į jų savitas tembrines ir technines savybes, įvairiausių kūrinių atlikimo galimybės tiesiog neribotos – nuo senųjų laikų muzikos iki pat avangardistinių opusų.

Projekto „Mallet duo“ įkvėpėjas – garsių Amerikos muzikantų ir kompozitorių Chick Corea ir Gary Burton duetas, kuriame skamba vibrafonas ir fortepijonas. „Mallet duo“ („mallet“– medinis plaktukas) jau pristatytas Vokietijos, Japonijos bei Lietuvos koncertų salėse ir sulaukė išskirtinio džiazo, klasikinės ir eksperimentinės muzikos gerbėjų dėmesio.

Viešnia iš Japonijos S.Aoki – jauna perkusininkė, atliekanti akademinę, džiazo, eksperimentinę, Lotynų Amerikos muziką. Muzikantė gimė Tokijuje, nuo trejų metų groja pianinu. Baigė Senzoku muzikos universitetą, įgydama perkusijos specialybę, taip pat Osakos meno universitetą. Marimbos atlikimo meno mokėsi pas Shoko Araya ir Makiko Sekido, vibrafono bei kompozicijos – pas Toshihiro Akamatsu. Satoko yra 20-ojo Japonijos perkusininkų asociacijos konkurso prizininkė.

M.Šinkūnas, baigęs J.Tallat-Kelpšos konservatoriją, įstojo į  Lietuvos muzikos ir teatro akademiją. Taip pat studijavo perkusiją Lijono (Prancūzija) muzikos ir šokio akademijoje. Grįžęs į Lietuvą, pradėjo savarankiškai studijuoti vibrafono meną, netrukus buvo pakviestas tęsti studijas Mičigano universitete (JAV). Respublikinių ir tarptautinio konkurso laureatas M.Šinkūnas gyveno ir koncertavo Japonijoje.

„Mallet duo“ koncertas – gegužės 26 d. 20 val. „Ramybės“ kultūros centre Palangoje (Vytautos g. 35). Bilietai – po 25 Lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių