Pajūryje – vokiečių „Trio Avance“ koncertai

Pajūryje svečiuojasi „Trio Avance“ iš Vokietijos, surengsiantis koncertus Klaipėdoje ir Nidoje, kur prie jo prisijungs vargonininkė Jūratė Landsbergytė.

Uostamiesčio Koncertų salėje birželio 11-ąją „Trio Avance“ pristatys programą „Užburtoji fleita“ ir daugiau...“. Joje skambės kompozitorių Wolfgango Amadeuso Mozarto, Gioacchino Rossini'o, Antono Bernhardo Furstenau, Mario Castelnuovo-Tedesco, Pascalio Jugy kūriniai. Birželio 14-ąją svečiai surengs bendrą koncertą su vargonininke Jūrate Landsbergyte Nidos evangelikų liuteronų bažnyčioje. Pastarasis įsilies į pajūryje vykstančių 11-ųjų Vokiečių kultūros dienų programą, kurios visi renginiai - nemokami.

„Trio Avance“ - tai fleitininkas Johannesas Hustedtas, altininkė Carolina Kriegbaum ir dešimtstyge gitara grojantis Andreasas Hilleris. Ši trijulė - kaip „Trio Avance“ - kartu muzikuoja jau 25 metus, per tą laiką įrašė penkias kompaktines plokšteles. Trio groja klasikinę, lotynų bei šiuolaikinę muziką.

„Muzika man reiškia atvirumą naujiems keliams, nuolatinį augimą ir vystimąsi“, - teigė ansamblio siela fleitininkas J.Hustedtas. Jis muzikos gerbėjams Lietuvoje jau pažįstamas, kone kasmet čia koncertuoja, porą kartų yra grojęs ir Klaipėdos koncertų salėje. Vokietijoje J.Hustedtas yra muzikavęs ne viename festivalyje, radijo ir televizijos projektuose kaip solistas bei kamerinių ansamblių narys. Jo kompaktinės plokštelės, įrašytos “KOCH International”, “SwissPan”, “Guild-Music London/Zürich and Sargasso London” įrašų studijose, vertinamos tarptautiniu mastu.

Altininkei C.Kriegbaum nuo pat vaikystės neblėstanti aistra yra kamerinė muzika. Ji groja „Helmuth Rillings Bach“ kolegijoje Štutgarte ir koncertuoja su Štutgarto radijo simfoniniu orkestru. Be to, Vokietijoje ji žinoma ir kaip tapytoja, rengia autorines parodas, o prieš dešimtmetį savo muzikinius pasirodymus papildė „gyvos“ tapybos akcijomis. „Strykas ar teptukas, gyvenimo pajautimas per ritmišką spalvų tėkmę, įvairių pavidalų tembrai visada yra pati nuostabiausia patirtis”, - įsitikinusi menininkė.

Jos kolega gitaristas A.Hilleris išbandė save džiaze, „gyvoje“ elektroninėje bei braziliškoje muzikoje, dabar jis dar ir aranžuoja kūrinius. Plataus diapazono ir savitos grojimo technikos reikalaujančia dešimties stygų gitara A.Hilleris groja nuo 1990-ųjų. Muzikantui labai svarbu šio instrumento garso galimybės, todėl jis, siekdamas praplėsti savo repertuarą, palaiko ryšį su kompozitoriais iš viso pasaulio. „Man muzika yra menas, kuris jaudina, emociškai įkvepia ir nukelia į naujas erdves”, - yra sakęs gitaristas.


Šiame straipsnyje: trio avance

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių