Paaiškėjo visi „Eurovizijos“ atrankos pusfinalininkai

Po visą mėnesį trukusių atrankų, pagaliau paaiškėjo visi nacionalinės „Eurovizijos“ dalyviai. Ketvirtadienį didžiojoje LRT studijoje buvo nufilmuotas pirmasis pusfinalis. Jo metu paaiškėjo paskutinės atrankos trijulė, pelniusi daugiausiai žiūrovų bei komisijos balsų bei tęsianti kovą nacionaliniame dainų konkurse, rašo DELFI.lt. Į „Eurovizijos“ pusfinalius pateko „El Fuego“, grupė DAR ir Monika Linkytė.

Žvaigždžių užnugaris

Dėl kelialapio į finalą kovojančią Neringą Šiaudikytę į studiją palaikyti atėjo „Naujųjų pupyčių“ narės Oksana Pikul ir Skaistė Steikūnaitė. beje, Neringą komisijos narė Zita Kelmickaitė pagyrė už pakeistą aprangą.

Salėje buvo ir daugiau žinomų scenos atlikėjų. Štai pirmajame „Eurovizijos“ pusfinalyje pasirodžiusius „Saulės brolius“ aktyviai palaikė visos „ŠarkA“ narės. Tarp jų ir iš Amerikos grįžusi Ieva Stasiulevičiūtė. Iš poilsinės kelionės, į kurią leidosi su savo širdies draugu Vytautu Šapranausku, Ieva grįžo konkurso išvakarėse.

Tiesa, publikos aktyviai palaikoma grupė „Saulės broliai“ komisijos nebuvo šiltai sutikta. „Tai ne “eurovizinė„ daina. Jei per visus pasirodymus jaučiausi “Eurovizijoje„, tai ši daina iškrito iš konteksto. O be to, dar daina apie “Loreen„ (šių metų “Eurovizijos„ nugalėtoja, - DELFI), neaišku, kaip jus ten sutiks“, - abejojo Darius Užkuraitis.

Konkuruoja pats su savimi

Pusfinalyje su kitais konkurso dalyviais taip pat varžėsi Gabrielius Vagelis. Jam per vieną vakarą į sceną teko lipti net du kartus, mat į pusfinalį pateko dvi jo dainos. Pirmąkart į sceną jis žengė su solo pasirodymu. Antrą kūrinį Gabrielius atliko su Ieva Zasimauskaite.

„O kuri iš jų labiau tau pačiam patinka? - klausė jo komisija. “Labai bijojau šio klausimo, - prisipažino jaunasis atlikėjas. - Tikėjausi, kad jūs man pasakysite."

Klaus tėčio patarimo

Scenoje pasirodęs Andrius Pojavis Zitai Kelmickaitei užkliuvo, kodėl šis atlikėjas pasirodė be cilindro ir frako. Vaikinas atėjo su paprastu megztuku ir šaliku.

„Man labai patinka Andriaus daina ir grodavau ją radijo stotyje. Ir po to sulaukdavau daug klausytojų laiškų, kas čia toks buvo. Tikrai neverkčiau, jei ją siųstume atstovauti Lietuvai. Andrius puikiai dirba su kamera, - prisipažino D. Užkuraitis. - Bet dėl vizualizacijos tikrai reikėtų pagalvoti.“

„Reiks tėvo paklausti“, - į replikas apie aprangą atsakė A. Pojavis.

Scenoje virė naminukę

Dėl kelialapio į finalą kovojo ir Elvina Milkauskaitė, „Timohi“ bei „Božolė“. Pastarojo kolektyvo dainai ir energijai komisija negailėjo pagyrų. „Bet su tais drabužėliais, vaikeliai, baikite - tikra ubagų kompanija, - barė Z. Kelmickaitė. - Su tomis “kiepkėmis„ troleibusuose žmones matau kiekvieną dieną.“

Gana archajišką pasirodymą pusfinalyje surengė „Timohi“. Broliai į sceną atsigabeno naminukės virimo aparatą, kurį per koncertą ir užkūrė. „Pasikviesčiau jus į savo kompanijos vakarėlį, kurį tikrai pralinksmintumėte. Bet ar pralinksmintumėte “Euroviziją„, nežinau“, - svarstė komisijos narys Vaidas Stackevičius. „Kiekvienam yra sava vieta. nežinau ar jums vieta “Eurovizijoje„, - abejojo D. Užkuraitis. “Taip, mes į Švediją, ko gero, važiuosime autostopu„, - geros nuotaikos neprarado “Timohi" nariai.

Pirmajame pusfinalyje pasirodė ir vos per plauką į pusfinalį patekusi „Gerai gerai ir Miss Sheep“ komanda. Kolektyvui antrą šansą suteikė komisija, po pasirodymo užsiminusi, kad grupei dabar - tik į finalą.

Iš pirmojo pusfinalio į „Eurovizijos“ finalą keliaus tik keturi dalyviai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių