O.Stoune nori paviešinti finansų pasaulio užkulisius

Daugelis aktorių, vaidinę pirmojoje legendinės, ir Michaelui Douglasui Oskarą pelniusios juostos „Volstrytas“ dalyje, atsisakė dalyvauti antrosios dalies filmavimuose, tad 2010-ųjų Oliver Stoune dramoje „Volstrytas: pinigai nesnaudžia“ (orig. „WallStreet: Money Never Sleeps“) išvysime tik du 1987-ųjų juostos senbuvius – M.Douglas ir Charlie Sheen, bei jiems talkinančius aktorius Shia LaBeouf, Carey Mulligan, Susan Sarandon, Josh Brolin, Frank Langella.

Filmo veiksmas sukasi apie 2008-ųjų metų pasaulio finansų krizę.

Pagrindinė juostos figūra – ką tik iš kalėjimo išėjęs ir persiauklėjęs Gordonas Gekko (akt. M.Douglas), bandantis įspėti Volstrytą apie artėjantį ekonomikos nuosmukį ir pasaulinę finansų krizę, tačiau, deja, niekas nenori patikėti žmogumi, teistu už finansinius nusikaltimus.

Praeityje puikus finansininkas ir dar garsesnis machinatorius visą savo dėmesį skiria santykių su seniai matyta dukterimi Winnie (akt. Carey Mulligan) atnaujinimui, į pagalbą pasitelkdamas jos sužadėtinį Džeikobą (akt. Shia LaBeouf), kuris, kaip ir merginos tėvas, sukasi finansų pasaulyje.

Oliver Stoun sakė, jog dauguma filmo scenų buvo filmuojamos Centriniame banke (Federalinių rezervų biure) ir Niujorko akcijų biržoje, kurią galėjome išvysti pirmojoje filmo dalyje.

Antrojoje šią vietą išvysime tik protarpiais, kadangi režisierius prasitarė nenorintis pernelyg afišuoti „svetimos teritorijos“ darbo užkulisių.
Tuo tarpu Federalinių rezervų biuro pastatas filmavimams buvo pasirinktas neatsitiktinai.

1987-aisiais, filmuojant pirmąją juostos dalį, šis pastatas dar neegzistavo, tad režisierius, pasirinkdamas tokią vietą filmavimams, teigė, jog tai vienas iš būdų pavaizduoti radikalius pasaulio pokyčius, įvykusius per 23-ejus metus.

„Daug kas pasikeitė. Ne tik Gordon‘as Gekko. Pasaulis taip pat“, – viename savo interviu sakė režisierius.

Intriguojanti drama, atskleidžianti finansų pasaulio užkulisius „Volstrytas: pinigai nesnaudžia“ Lietuvos kino teatruose jau nuo lapkričio 26 dienos.


Šiame straipsnyje: Volstrytas: pinigai nesnaudžia

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių