„Oskaro“ laureatai mėgavosi virtę pelėdomis

Rašytoja Kathryn Lasky kelis metus studijavo pelėdas prieš rašydama knygą, tačiau nuo pat pirmųjų knygos eilučių, Pelėdų karalystė virto fantastine vietove, tad filmo kūrybinei komanda teko rimta užduotis iš naujo atrasti tikrą pelėdų pasaulį.

„Kai kurį tokį filmą – privalai atlikti namų darbus. Turi žinoti ką sugeba pelėdos, kaip jos sukioja galvą, kiek jos sveria, kaip jos atrodo be plunksnų...“, – sakė filmo prodiuseris Zarehas Nalbandianas (‚Matrica“).

Dailininkai ir specialiųjų efektų specialistai po kaulelį išnaršė pelėdas – nuo pelėdų anatomijos iki mitologinių pasakojimų apie jas. „Iki menkiausios smulkmenos mes išnagrinėjome viską – nuo pelėdų skleidžiamų garsų iki jų kovos būdų. Mūsų pelėdos privalo atrodyti kaip tikros, arba geriau nei tikros“.

Kiekvienas pelėdos judesys, gestas neliko nepastebėtas – dailininkai fiksavo viską, o vėliau atkūrė šiame įspūdingame filme. Kūrybinę filmo komandą sudarė daugiau nei 500 žmonių.

Tyrinėdami pelėdas filmo kūrėjai liko jomis sužavėti – pelėdos iš tikrųjų yra išmintingos kaip apie jas kalbama ir labiausiai iš visų paukščių panašios į žmones.

Režisierius Zackas Snyderis („300“) buvo tiesiog pakerėtas pelėdų – Z.Snyderis nustebo sužinojęs, kad pelėdos gali pasukti galvą beveik 270 laipsnių kampu. Tai, kaip sakė režisierius, suteikia daugiau spalvų, išraiškos personažams.

Atskleisti pelėdų charakterius, pasak juostos kūrėjų, buvo rimčiausias kūrybinis iššūkis.

„Labai svarbi filmo sukūrimo dalis buvo pažinti ir atskleisti šiuos charakterius – bet mes dirbome su puikia aktorių komanda“, – sako režisierius Zackas Snyderis. „Aktoriai buvo puikūs. O Helen Mirren, kurios gerbėjas aš visuomet buvau, yra nepakartojama Naira – seksuali, bauginanti“.

Filmo vykdančioji prodiuserė Deborah Snyder, taip pat susižavėjo „Oskaro“ laureatės Helen Mirren talentu – „ji fantastiška. Tikras blogio įsikūnijimas“.

Helen Mirren („Karalienė‘) prisipažino slapta džiūgavusi, kad jai teko įgarsinti neigiamą personažą. Jai pasirodė įdomu, kad šis animacinis filmas nėra saldus ir nekaltas kūrinys.  

Dar vienas „Oskaro“ laureatas, aktorius Geoffrey Rushas („Karibų jūros piratai“), su pasimėgavimu įgarsino savo personažą, nes atrado charakterio panašumus su savo herojumi.

„Ezylribas yra nukriošęs senis. Todėl mano ir šio veikėjo panašumas manęs neguodžia“, – nusišypsojo Geoffrey Rushas. – Šiaip ar taip, į tą veikėją įdėjau visą save“.

Tuo tarpu jauniesiems aktoriams, įgarsinusiems pagrindinius juostos herojus, šio filmo kūrimas pasirodė įdomus nuotykis.

„Jei kažkas iš šalies būtų užėjęs į studiją ir pamatytų jauną žmogų plasnojantį rankomis tarsi tai būtų sparnai, turbūt pagalvotų, kad jam galvoj negera“, – juokiasi australų aktorius Ryanas Kwantenas („Be namų negerai“), įgarsinęs Soreno brolį Kladą. – „Norėdamas įsijausti į vaidmenį turi su juo susitapatinti. Šiuo atveju tai reiškė – plasnoti tarsi būčiau tikra pelėda...“

O štai britų aktorius Jimas Sturgessas („21“), įgarsinęs pagrindinį veikėją Soreną, ne tik plasnojo rankomis, bet tiesiog dūko įrašų studijoje. „Pamenu, kai garsinome pelėdų mūšių scenas, taip įsijaučiau į savo vaidmenį, kad ne tik pradėjau plasnoti rankomis, bet puoliau šokinėti aukštyn žemyn, bei mosuoti kumščiais“, – įspūdžiais dalinosi Jimas.

Animacinio nuotykių epo „Pelėdų karalystės sargai“ premjera – šį savaitgalį, spalio 1 dieną .


Šiame straipsnyje: Pelėdų karalystės sargai

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių