Oskaro Koršunovo teatro gastrolių dienoraštis: Katovicai

Oskaro Koršunovo/Vilniaus miesto teatro gastrolės pakrypo kaimyninės Lenkijos link. Šį kartą trupė lankėsi beveik mėnesį vykusiame menų festivalyje „Ars Cameralis“, kur lenkų publikai parodyti Oskaro Koršunovo režisuoti spektakliai „Dugne“ bei „Miranda“.

„Ars Cameralis“ – itin plataus masto festivalis, apimantis ne tik teatrą, bet ir literatūrą, muziką bei vizualiuosius menus. Oskaro Koršunovo teatras festivalyje dalyvauja jau trečią kartą, tad Katovicų publika pažįstama puikiai. Ankstesniuose festivaliuose teatras parodė dvi Williamo Shakespeare`o interpretacijas: „Įstabioji ir graudžioji Romeo ir Džuljetos istorija“ bei „Vasarvidžio nakties sapnas“.

Dar prieš įvykstant „Dugne“ ir „Mirandos“ spektakliams, publika turėjo galimybę pamatyti „Hamleto“ vaizdo įrašą, kurį pristatė lenkų teatro kritikas Lukasz Drewniak, nebe pirmus metus aktyviai besidomintis Oskaro Koršunovo teatru.

Viso festivalio metu vyko jau nuolatiniu teatro bendražygiu tapusio Dmitrijaus Matvejevo fotografijų paroda. Eksponuojamose nuotraukose – teatro gyvavimo akimirkos tiek iš praeities, tiek iš dabarties.

Tiek „Dugne“, tiek „Mirandą“ Katovicų publika priėmė kaip naują posūkį interpretuojant klasikos veikalus šiuolaikiniame teatre. Tai paaiškėjo po spektaklio „Dugne“ vykusiame susitikime su žiūrovais, išsivysčiusiame į aktyvų ir atvirą dialogą tarp aktorių ir publikos.

Artimiausias „Mirandos“ spektaklis Vilniuje – jau rytoj, lapkričio 29 dieną, Ūkio banko teatro arenoje (Olimpiečių g. 3). Pradžia 19 valandą. Gruodžio 9 dieną „Miranda“ lankysis Klaipėdoje. Spektaklis vyks Žvejų rūmuose (Taikos pr. 70). Šį kartą pradžią – 18 valandą.

„Dugne“ viešės Kaune ir Jonavoje. Gruodžio 13 dieną aktoriai aplankys laikinąją sostinę. Spektaklis vyks Girstučio kultūros ir sporto centre (Kovo 11-osios g. 26). Pradžia – 17.30 ir 19.30 valandą. Jau gruodžio 14 dieną „Dugne“ lankysis Jonavoje. Spektaklis vyks Jonavos kultūros centre (Žeimių g. 15). Pradžia 18 valandą.

Jau gruodžio 19 dieną – šventinis „Dugne“ spektaklis OKT Studijoje (Ašmenos g. 8, Vilnius). Iki šiol buvusi artima aktorių ir žiūrovų akistata taps daugiau negu artima. Šį kartą aktoriai ištrins bet kokią ribą, skyrusią juos nuo publikos, ir kvies visus kartu pabūti dugne, sėdint už bendro šventinio stalo. Skirtingai nei įprastai, spektaklis sulig paskutiniu Aktoriaus monologu nesibaigs. Pradžia – 19 valandą. Pabaiga – kuomet silkė su bulvėmis ir mintys pašnekesiams išseks.

Nuotraukų galerijoje – akimirkos iš gastrolių Katovicuose užkulisių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių