Orkestro koncertas su jaunaisiais solistais

Kauno miesto simfoninis orkestras ruošiasi koncertui su vienais perspektyviausių jaunosios kartos solistų - Vilhelma Mončyte ir  Merūnu Vitulskiu.

 

Balandžio 23 d. 18 val. Kauno valstybinėje filharmonijoje, koncerte „Jaunasis pavasaris“, prie miesto simfoninio orkestro pulto stos vienas labiausiai patyrusių ir profesionaliausių Lietuvos dirigentų, kurio vardas stūkso it nepajudinama uola šalies simfoninės muzikos pasaulyje -  maestro Juozas Domarkas. Pasak KMSO vadovo Algimanto Treikausko, darbas su tokio masto profesionalu kaip J. Domarkas -  meistriškumo pamoka visam orkestrui.

 

Pirmojoje pavasariško koncerto dalyje daug dėmėsio skirta P. Čaikovskio muzikai. Skambės instrumentiniai ir vokaliniai kūriniai iš operų „Pikų dama“ ir „Eugenijus Oneginas“ taip pat M. Glinkos ir A. Chačiaturiano valsai. Antrąją koncerto dalį pradės W. A. Mozarto operos „Figaro vedybos“ uvertiūra, išgirsime G. F. Hendelio, G. Bizet, J. Massenet ir G. Verdi kūrinius.

 

 „Dainininko, menininko kūrybiniame gyvenime gražiausia, brangiausia ir vertingiausia yra tai, ko mes niekad negalime išreikšti žodžiais - būtent muzika, norėtųsi, kad bent dalelę to, ką iš savo vidinių išgyvenimų kompozitoriai sudeda į savo kūrinius, klausytojai parsineštų su savimi namo, “ - mintimis apie koncertą dalinosi V. Mončytė.

 

 Vilhelma Mončytė (sopranas) baigė LMTA  (Doc. Jolantos Čiurilaitės ir prof. Reginos Maciūtės klasės). 2006 m. tapo I - os vietos laureate Tarptautiniame konkurse „XXI Sentury Art“ Kijeve - Vorzelyje (Ukraina). 2004-2006 stažavo LNOBT. Dalyvauja įvairiuose festivaliuose, rengia rečitalius įvairių miestų salėse, sėkmingai gastroliuoja užsienio šalyse ne tik su LNOBT, bet ir kaip kviestinė solistė Vokietijoje, Latvijoje, Estijoje, italijoje, Suomijoje, Austrijoje, Lenkjoje, Rusijoje ir kt.

 

Kartu su V. Mončyte scenoje pasirodysiantis M. Vitulskis (tenoras) - išskirtinio tembro savininkas. Per pastaruosius penkerius metus M.Vitulskiui teko dainuoti diriguojant žymiems užsienio ir Lietuvos dirigentams, solistas koncertavo su teatro „La scalla“, Baltarusijos nacionaliniu, Lietuvos valstybiniu simfoniniu, Kauno simfoniniu ir kitais orkestrais. M. Vitulskis - 1-osios vietos laimėtojas tarptautiniame dainų festivalyje „Canzoni dal Mondo“ (Pasaulio dainos) Pompėjoje (Italija) taip pat LMTA garbės daktaro Stasio Baro konkurso pirmosios premijos laureatas. Praeitų metų lapkričio mėn. XIX-ajame vokalistų ir instrumentalistų konkurse „Societa Umanitaria“ Milane (Italija), kuriame pirmą kartą dalyvauti galėjo ir užsieniečiai, M. Vitulskis pateko į pirmajį penketuką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių