Oprah atsiėmė „Oskarą“ už humanitarinę veiklą

 

Aktorė ir prodiuserė Oprah Winfrey (Opra Vinfri), kuri ketvirtį amžiaus dominavo JAV televizijos pokalbių laidų scenoje, šeštadienį vakare buvo pagerbta „Oskaro“ statulėle už savo humanitarinę veiklą.

57 metų televizijos megažvaigždė, kuri prieš 25 metus už darbą juostoje „Purpirinė pieva“ (The Color Purple) buvo nominuota geriausios antrojo plano aktorės „Oskarui“, per JAV Kino meno ir mokslo akademijos valdytojų vakarienę Holivudo pramogų centro „Hollywood & Highland Center“ didžiojoje salėje atsiėmė Jeano Hersholto (Džino Hersholto) humanitarinį apdovanojimą.

Šį apdovanojimą JAV Kino meno ir mokslo akademija su pertrūkiais teikia nuo 1956-ųjų. Tarp ankstesnių laureatų yra Bobas Hope'as (Bobas Houpas), Gregory Peckas (Gregoris Pekas), Audrey Hepburn (Odri Hepbern), Elizabeth Taylor (Elizabet Teilor), Paulas Newmanas (Polas Niumanas) ir Jerry Lewisas (Džeris Liuisas).

Akademija paskelbė, kad po savo nominacijos „Oskarui“ 1986 metais O.Winfrey tapo „viena įtakingiausių figūrų pramogų ir filantropijos“ pasaulyje.

„Ji ypač atsidėjusi rėmė švietimo iniciatyvas ir visuomenės informavimą moterims ir vaikams Jungtinėse Valstijose ir visame pasaulyje svarbiais klausimais“, - sakoma Akademijos pareiškime.

Per vakarienę Akademijos valdytojų apdovanojimais taip pat buvo pagerbti aktorius veteranas Jamesas Earlas Jonesas (Džeimsas Erlas Džounsas) ir grimo kūrėjas Dickas Smithas, kuriems buvo įteikti Garbės apdovanojimai už viso gyvenimo indėlį į kino pramonę.

„Niekada neįsivaizdavau savęs, atsiimančios “Oskarą„, ypač už tai, ką laikau savo pašaukimu“, - sakė aiškiai sujaudinta O.Winfrey.

Ji sakė negalėjusi įsivaizduoti, kad žmogus, 1954 metais gimęs mažame Kosciuškos miestelyje netoli Misisipės, gali kada nors gauti „Oskarą“.

„Niekas negalėjo nė įsivaizduoti, jog bus įmanoma būti kuo kitu nei kambarine, turinčia gerų baltųjų žmonių, kurie atiduotų drabužių ir leistų pasiimti namo maisto šventėms, - sakė ji. - (Buvo) neįsivaizduojama, kad stovėsiu šįvakar prieš jus“.

Dabar O.Winfrey yra viena turtingiausių JAV moterų; žurnalas „Forbes“ jos turtą 2010 metais įvertino 2,4 mlrd. dolerių.

Gegužę ji baigė rodyti savo itin populiarų pokalbių šou, kuris buvo rodomas 25 metus ir kurį kas savaitę žiūrėdavo maždaug 40 mln. amerikiečių.



Šiame straipsnyje: Oprah Winfrey

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių