„Operacija „Skyfall" nominuota 6 Britanijos kino apdovanojimams

Naujausias filmas apie Džeimsą Bondą „Operacija “Skyfall" (Skyfall) tikriausiai dominuos per Britanijos imperijos apdovanojimų ceremoniją, kai buvo nominuotas šešiose kategorijose.

23-asis filmas apie agento 007 nuotykius, kuris neseniai buvo paskelbtas daugiausiai kada nors uždirbusia Didžiosios Britanijos kino juosta, varžysis dėl geriausio filmo ir geriausio Britanijos filmo statulėlių. Jo kūrėjas Samas Mendesas (Semas Mendesas) gali pelnyti geriausio režisieriaus apdovanojimą, o Danielis Craigas (Danielis Kreigas) ir Judi Dench (Džudi Denč) nominuoti geriausio aktoriaus ir aktorės kategorijose.

Dėl geriausio filmo laurų „Operacija “Skyfall„ varžysis su pernai išleistomis juostomis “Keršytojai„ “The Avengers„, “Hobitas: nelaukta kelionė„ (The Hobbit: An Unexpected Journey), “Tamsos riterio sugrįžimas„ (The Dark Knight Rises) ir “Ištrūkęs Džango„ (Django Unchained). Tarp pretendentų į geriausio Britanijos filmo apdovanojimą bus “Vargdieniai„ (Les Miserables), “Dredas„ (Dredd), “Moteris juodais drabužiais„ (The Woman In Black) ir “Turistai" (Sightseers).

Siaubo filmas „Turistai“ tapo netikėtu pretendentu į šių metų Britų imperijos apdovanojimus. Ši mažo biudžeto juosta buvo nominuota keturiose kategorijose ir varžysis su kai kuriais didžiausiais Holivudo milžinais.

Dėl geriausio aktoriaus apdovanojimo Džeimso Bondo vaidmenį sukūręs J.Craigas kovos su filmo „Geležinis žmogus“ (Iron Man) žvaigžde Robertu Downey (Robertu Dauniu), šįkart pasirodžiusiu „Keršytojuose“, taip pat su Martinu Freemanu (Martinu Frimenu) iš „Hobito“ ir „Oskarų“ laureatais Danieliu Day-Lewisu (Danieliu Dei-Liujisu), sukūrusiu pagrindinį vaidmenį filme „Linkolnas“ (Lincoln) bei Christophu Waltzu (Kristofu Valcu) iš „Džango“.

J.Dench taip pat konkuruos su aktorėmis, pagerbtomis šių metų JAV Kino akademijos apdovanojimais - Anne Hathaway (En Hatavej) iš „Vargdienių“ ir Jennifer Lawrence (Dženifer Lorenc) iš „Bado žaidynių“ (The Hunger Games), bei „Oskarams“ nominuotomis Jessica Chastain (Džesika Časten) iš „Priešas Nr.1“ (Zero Dark Thirty) ir Naomi Watts (Naomi Vots) iš „Pragaras rojuje“ (The Impossible).

Geriausio režisieriaus kategorijoje S.Mendeso laukia įtemptos varžybos su „Džango“ kūrėju Quentinu Tarantino (Kventinu Tarantinu„), “Keršytojų„ režisieriumi Jossu Whedonu (Džosu Vedonu), “Hobito„ ekranizuotoju Peteriu Jacksonu (Piteriu Džeksonu) bei Christopheriu Nolanu (Kristoferiu Nolanu), sukūrusiu “Tamsos riterio sugrįžimą".

Apdovanojimai, kurie bus paskirstyti pagal viešo balsavimo rezultatus, bus išdalinti Londone kovo 24-ąją.


Šiame straipsnyje: SkyfallkinasDžeimsas Bondas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių